Drie gratis schrijfoefeningen voor meer rust

Wat heeft iedereen het druk tegenwoordig! Jij ook? Heb jij het ook druk en heb je het idee achter alles aan te rennen? Met de onderstaande schrijfoefeningen ga je onderzoeken waarom dat zo is.

Lees meer

Herken jij jezelf in de elementen uit de astrologie? Het is de bril waardoor je naar de wereld kijkt.

Vind jij het ook zo fijn om jezelf te herkennen? Na het lezen van dit blog weet jij welk psychologisch type je bent en zet je die kennis meteen in in verschillende (alledaagse) situaties.

Lees meer

In 5 stappen met je droom aan het werk

Denk jij dat dromen bedrog zijn? Of denk jij dat er wel wat in zit? Met deze 5 simpele stappen maak je een start om door het werken met je dromen je gedrag te veranderen.

Lees meer

Wat zijn de 5 grootste misvattingen over astrologie?

Als psychologisch astroloog loop ik heel vaak tegen misverstanden aan als iemand zijn of haar horoscoop wil laten ’trekken’. Er hangt toch een bepaalde sfeer om het woord astrologie heen.

Zo zou ik achter een glazen bol zitten met mijn geitenwollen sokken aan. En `s nachts tijdens Volle Maan, al vliegend op mijn bezem, bekijk ik ‘hoe de sterren staan’.

Ik maak nu een grapje, dat begrijp je hopelijk wel. Maar zulke dingen hoor ik heel vaak. Daarom wil ik je in dit blog graag meenemen in mijn wereld en je uitleggen hoe het wèl zit. Lees je mee?

Lees meer

Is astrologie zweverig?

Is het zweverig wat je doet? Regelmatig krijg ik deze vraag. Nee, astrologie is helemaal niet zweverig. Maar goed, wat versta je daaronder? Laat ik uitleggen hoe ik het zie, wat ik doe en wat je eraan hebt, dan kun je daarna zelf oordelen.

Lees meer

"Alles heeft geleid naar deze fase", zegt ze

Precies als de kerkklok luidt, gaat de bel. Alsof ze op de hoek heeft staan wachten. Janna komt binnen. ‘Heel nieuwsgierig’, zegt ze. Ja, dat ben ik ook. Ik denk even terug aan de voorbereidingen van de afgelopen week.

Lees meer

Nieuwe Maan, wat kun je ermee?

"Wat is de reden om daar niets over te posten?", vraagt ze me. Ze wil samen met mij iets organiseren. Rondom de Nieuwe Maan. Ik merk meteen mijn reactie en spreek een bericht in.

Lees meer

Yin en yang in balans

Ik zie ze ineens voor me. De Keizer en De Keizerin uit de tarot. Ik lig op de mat. Een yogales over yin en yang. Marleen legt tijdens de oefeningen het verschil uit én dat ze niet zonder elkaar kunnen. Middenin de les zit als overgang een korte visualisatie. En het beeld van het paar plopt spontaan in me op.

Lees meer

De planeet Saturnus

Wat ik altijd doe als ik een astrologisch consult uitwerk en voorbereid, is het huis bekijken waar de planeet Saturnus in transit doorheen loopt. Saturnus 'door' een huis geeft namelijk specifieke uitwerkingen en dat wel twee, soms drie jaar lang. Je merkt het eigenlijk meteen als hij het huis binnen gaat (op de cusp staat). Er gaat iets 'knagen' op het gebied van het thema van dat huis.

Lees meer

Loslaten........ Hoe doe je dat dan?

Iedereen heeft het tegenwoordig maar over loslaten. 'Laat los joh!' of 'Daar kun je toch niets aan veranderen, gewoon loslaten...'
Maar zo gewoon is dat loslaten helemaal niet.

Lees meer