Wil jij op de hoogte gehouden worden als er een nieuw blog verschijnt?


Hoe je met dromen kunt werken

Als droomwerker wordt mij vaak gevraagd of ik naar iemands droom wil luisteren. Zo ook Mieke, zij had een jeugddroom opnieuw gedroomd en was benieuwd wat dit betekende. En waarom kwam deze droom juist nú weer langs?

Droomwerk
Ik weet nooit meteen wat een droom betekent. Daarvoor moet je met de droom aan het werk, droomwerk dus. Ik besprak met haar een mailcoachtraject om haar te begeleiden bij het ontdekken wat de droom haar kwam vertellen. Dat vond ze een goed idee.

Hetzelfde jeugdthema werd geraakt
We hebben zeker 3 droommailsessies gehad waarbij Mieke steeds een gerichte (schrijf)opdracht van mij kreeg. Langzaam maar zeker kwam ze tot de ontdekking dat er nu hetzelfde speelde als in haar jeugd. Hetzelfde thema werd geraakt. En hoe bijzonder dat dat ook te zien was in haar horoscoop (uiteraard kon ik het niet laten om dat er ook bij te halen). Mieke ging met het thema en haar gedrag aan de slag tijdens ons mailcoachtraject en langzaam maar zeker verdween de droom. Hij had zijn werk gedaan!

Verlost van haar jeugddroom
Volgens Mieke heb ik haar ‘op de rails gezet’, wat ik een mooie uitspraak vind. Alhoewel ze natuurlijk zelf al het werk heeft gedaan. Ze heeft de mailopdrachten uitgeprint zodat ze deze kan herlezen. Héél bijzonder om dat dan na afloop terug te krijgen. Droomwerk, het werken met je dromen, kan je heel veel duidelijk maken. Mieke is in ieder geval ‘verlost’ van haar jeugddroom en als hij toch weer in beeld komt, weet ze ook meteen wat er speelt, dat het thema weer aangeraakt wordt!

Precies de goede vraag
Mijn belofte om contact op te nemen mag ze dan inlossen, want ik vind nazorg heel belangrijk. Dat cliënten terug kunnen vragen hoe het ook alweer zat of wat iets ook alweer betekende. Mieke is in ieder geval heel blij met ons gezamenlijke werk aan de droom en ik ook! Ik werk op zo`n moment vanuit mijn intuïtie en mijn gevoel. Iets wat later altijd blijkt te kloppen. Ik stel precies de goede vraag of focus op het juiste beeld. Ik houd ervan om beeldend te werken. Beelden doen zoveel met ons, je kunt wel dágen aan 1 droom werken.

Droomwerk is persoonlijk
De betekenis van een droom kan voor iedereen anders kan zijn. Het gaat namelijk om jouw associaties, jouw herinneringen en jouw beeldenwereld. De clou voor mij is dus altijd om op mijn gevoel te vertrouwen en door te gaan op wat jij me teruggeeft na een vraag of opdracht.

Wil jij ook met een droom aan de slag
Neem dan contact met me op . Door het werken met dromen leer je om bepaalde situaties op een andere manier tegemoet te treden, te luisteren naar het onbewuste en daardoor onbewust gedrag bewust te maken.