Wil jij op de hoogte gehouden worden als er een nieuw blog verschijnt?


Wat gebeurt er aan de hemel? Deel 2

Zoals ik afgelopen week vertelde, staan er op dit moment vier planeten in Steenbok. En die planeten lopen allemaal (langzaam) verder en gaan elkaar binnenkort raken.

Alhoewel ik mundaan ( = wereld astrologie) niet echt sterk ben, vind ik het fascinerend om het te volgen en jou deelgenoot te maken van mijn bevindingen. Reken het me dus niet aan als niet alles klopt. Het zijn ook mijn eigen gedachten spinsels.

Heftige paar dagen
* Mars loopt in op Pluto en komt op 23 maart in dezelfde graad. Met Mars als god van de oorlog die inloopt op Pluto als god van de onderwereld komen er denk ik een heftige paar dagen aan. Omdat Pluto de kap van onzichtbaarheid draagt zie je niet altijd wat er staat te gebeuren. En overvalt het je.

Mijn angst is dat er tóch veel meer mensen gaan overlijden dan verwacht. Misschien ook sneller dan verwacht. Door iets wat niet te overzien was. Door iets wat nog niet bekend was?

Ook massale woede en intense agressie horen bij deze combinatie, omdat Pluto alles intensiveert waar hij contact mee maakt. Mogelijk worden de maatregelen naar aanleiding van wat er duidelijk wordt, ook wel verscherpt. En nu met de Zon In Ram, zijn we mogelijk ook allemaal tóch wat meer met onszelf bezig.

Nog meer beperkende maatregelen?
* Na de conjunctie met Pluto gaat Mars het teken Waterman in, waar Saturnus ook loopt. Mars, onze energie, gaat dus inlopen op Saturnus. Op de planeet van beperking en inkrimping. Ik verwacht dat we tegen die tijd (31 maart) veel last gaan krijgen van alle (beperkende) maatregelen. Dat we ons ècht beperkt gaan voelen.

* Ondertussen loopt Jupiter, de planeet die overal een vergrootglas op zet, nog steeds op Pluto in. En gaat op 5 april contact maken. Hij loopt Pluto dan ook voorbij. Pas vanaf dat moment zal alles rustiger worden. Het aantal besmettingen zal vanaf dat moment waarschijnlijk niet meer toenemen.

We zitten in een fase
Maar helaas is het daarmee niet over. Ik geloof dat we in een fase zitten van iets dat veel langer gaat duren.

* Half mei gaat Jupiter retrograde (terug) lopen om Pluto eind juni weer te raken. Op dat moment komt ook Saturnus weer terug in het teken Steenbok en haalt voor de laatste keer opnieuw dit hele thema omhoog. Her- WAARDE- ring.

* Eind december gaan Saturnus en Jupiter beiden naar het teken Waterman, waardoor de energie verandert. De focus komt dan veel meer te liggen op de thema`s die horen bij dat teken. Het samen doen, vanuit een gezamenlijke insteek. Je verenigen, met elkaar, als een gelijkwaardig team.

* Pluto gaat ook over macht. Omdat je vanuit angst heel vaak de controle probeert te behouden. Omdat je niet weet wat er gaat gebeuren. En controle heb je als je macht hebt over dingen. Maar dit soort macht is niet oké en daardoor worden er vaak verkeerde beslissingen genomen.

Zorg dus dat je een gevoel van liefde ervaart, van dankbaarheid. Wees eerlijk naar jezelf en neem je verantwoordelijkheid. Wat kun jij zelf doen of veranderen?


Lees hier deel 3 over de gebeurtenissen aan de hemel