Wil jij op de hoogte gehouden worden als er een nieuw blog verschijnt?


Mercurius Retrograde

Mercurius gaat weer retrograde lopen. Retrograde? Wat is dat nou eigenlijk?

Retrograde
Ja, wat is dat retrograde lopen nou eigenlijk? Een voorbeeld dat iedereen misschien wel kent: je zit in de trein te wachten tot de trein gaat rijden. Naast de trein waar jij in zit staat nog een trein. En die trein gaat rijden, gaat dus vooruit.

Nu lijkt het alsof de trein waar jij in zit áchteruit gaat rijden. Dat is natuurlijk niet echt zo, maar zo voelt het wel. En dat is precies wat er gebeurt als er een planeet retrograde loopt. Die planeet loopt niet echt achteruit door de dierenriem, alleen vanaf de aarde zien we dat zo.

Naar binnen gericht
Toch heeft dat voor de energie van Mercurius wel consequenties. Mercurius gaat over onze mentale vermogens en over communicatie, handel en vervoer. Op al deze vlakken kunnen we daardoor stagnatie mee maken.

Dat komt niet door Mercurius zelf, maar doordat de archetypische energie waar Mercurius symbool voor staat (en die we allemaal in ons dragen), zich meer naar binnen richt. We letten niet meer zo goed op, praten soms wat meer en dwalen wat vaker af met onze gedachten.

Goed voor het oude
De leus die bij een retrograde planeet hoort is: `Goed voor het oude, niet zo goed voor het nieuwe`. Wat daarmee bedoeld wordt, is dat het een tijd is om oude dingen los te laten en op te ruimen.

Even niet bezig zijn met nieuwe dingen dus. Stort je in deze periode op de nog onafgemaakte zaken en begin niets nieuws.

Miscommunicatie
De stagnatie zorgt ervoor dat er in het verkeer meer files ontstaan of dat een pakketje dat je besteld hebt, later aankomt dan normaal. Dat geeft op zich niet, maar weet dat het kan gebeuren.

Ook afspraken die je maakt in deze weken, kunnen afgezegd worden. Het blijkt dan toch niet uit te komen. Of iemand komt gewoon niet opdagen.

Computers en smartphones kunnen hun diensten weigeren. Mailtjes die niet aankomen. Laat het even, het lost zich meestal vanzelf wel weer op.

Kijk met het ondertekenen van contracten wel goed uit. Doe dat liever niet als Mercurius retrograde loopt. Een contract is het begin van iets nieuws. Kan het echt niet anders, lees dan eerst heel goed het contract door!

Afronding
Uiteraard is deze stagnatie ook ergens goed voor! Mercurius retrograde zorgt er namelijk voor dat we meer in contact komen met onszelf en dat we beter luisteren naar onze innerlijke stem.

We vinden daardoor soms ineens spullen terug die we kwijt waren. Ook oude (administratieve) klusjes die nog lagen te wachten kunnen nu makkelijk afgemaakt worden. Het kan zelfs zo zijn dat er mensen uit je verleden opduiken. Mogelijk kan daar ook nog wat afgerond worden. Wat een kansen!

Kwakkelweken
De week vóór dat Mercurius retrograde gaat lopen, merk je vaak al bijzonderheden op. Dat komt doordat Mercurius in die week al gaat vertragen om te kunnen keren.

Zijn energie verandert dan dus ook al. We keren dan als het ware al meer naar binnen waardoor we de invloed daarvan al kunnen merken. Deze weken noemen we de kwakkelweken.


Data 2023:
* 29 december 2022 t/m 19 januari (kwakkelweek: vanaf 22 december 2022)
* 22 april t/m 15 mei (kwakkelweek: vanaf 15 april)
* 24 augustus t/m 17 september (kwakkelweek: vanaf 17 augustus)
* 14 december t/m 3 januari 2024 (kwakkelweek: vanaf 7 december)


Wil je tips om mee te bewegen met de energie van Mercurius Retrograde? Lees dan deze blog om gebruik te maken van de energie.