Wil jij op de hoogte gehouden worden als er een nieuw blog verschijnt?


Wat gebeurt er aan de hemel?

Deze vraag wordt mij veel gesteld.
En hij houdt mij ook bezig.


Tijdens de scholing 'Wereldbepalende Machtstructuren' vorig jaar, werden de standen van de planeten nu aan de hemel al uitvoerig besproken. Pluto en Saturnus zouden begin januari 2020 een conjunctie* gaan maken.


Een crisis
En deze planeten samen aan de hemel, dat zou een crisis aangeven. Net als alle andere keren dat ze samen aan de hemel stonden.

Wat astrologen doen is naar cycli kijken. Kijken wat er gebeurd is, elke keer dat dezelfde planeten contact met elkaar hebben. Nu dus ook met Pluto en Saturnus en de keren dat zij conjunct aan de hemel stonden. En steeds heeft deze conjunctie te maken met een crisis.

Het HOE van de crisis kun je vertalen vanuit het teken waarin de planeten staan. Het teken geeft namelijk aan hoe de planeten zich uiten. Tegen welke achtergrond de crisis plaats vindt. Wat er omhoog gaat komen.


Maatschappelijke structuren

Steenbok is het teken dat gaat over (maatschappelijke) structuren. Over regels. Over normen en waarden. Saturnus is de heerser van Steenbok en die loopt nu door eigen teken. Saturnus zelf heeft te maken met het nemen van verantwoordelijkheid. Daarom staat hij vaak voor beperking en inkrimping. Door dat wat niet lukt of moeilijk gaat, ondervind je wat ├ęcht bij je hoort.

Hij heeft ook te maken met de gevolgen van dat wat je doet. En als de gevolgen op je pad komen, dat je daar dan ook de verantwoordelijkheid voor neemt en niet naar de ander wijst.

De natuur drukt de pauzeknop in
Allemaal thema's die nu langzaam omhoog komen. Hoe gaat het verder met onze maatschappij? Heb ik straks mijn baan nog? Hoe kom ik aan geld? En dan zijn we meteen waar we moeten zijn. Ik denk dat we te ver zijn gegaan in veel dingen. Om het geld. Ten koste van heel veel ander belangrijks. De natuur roept ons, letterlijk, terug. Ze drukt de pauzeknop in.

Ik ben helemaal niet van de mundane (wereld) astrologie. Als Kreeft houd ik het heel graag bij de onderlinge (gezins) dynamieken. Maar ik heb natuurlijk wel meteen mijn astrologie programma geopend om naar de komende tijd te kijken.


Hervormingen en verantwoordelijkheid
Zoals je ziet (ik heb er een cirkel omheen gezet) staan er nu vier planeten in Steenbok. De komende dagen gaan Mars en Jupiter Pluto raken. Pluto is de planeet die de onderste steen boven haalt. De planeet die staat voor transformatie.

Hervormingen, letterlijk dus, op het gebied van onze maatschappij. Waar kunnen we zelf de verantwoordelijkheid nemen?

En dat is dan meteen weer de kans die in deze crisis schuilt. De crisis zien als een moment om opnieuw te kijken. Wat heb ik nu echt nodig? Wat is voor mij belangrijk?


Her-WAARDE-ring
Ik weet nog dat ik als kind alleen in het weekend een bakje chips kreeg. En wat was dat bakje chips lekker! Omdat ik wist dat het weer een week ging duren.

Ik zie deze tijd, deze bijzondere tijd, als een manier om te her-WAARD-eren. Voor mezelf, maar zeker ook voor de maatschappij.

Als we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen zonder naar de ander(en) te wijzen, vertrouw ik erop dat we een betere, gezondere manier van leven (her)ontdekken.

Want wat we ├ęcht nodig hebben is nooit materieel. Wat fijn dat we elkaar nu die gewenste aandacht of dat luisterend oor kunnen bieden.

* Bij een conjunctie staan de planeten naast elkaar

Lees hier deel 2 over de gebeurtenissen aan de hemel