De planeet Saturnus

Wat ik altijd doe in mijn astrologische consulten is het huis uitleggen waar de planeet Saturnus in transit doorheen loopt. Saturnus 'door' een huis geeft namelijk specifieke uitwerkingen en dat wel twee, soms drie jaar lang. Je merkt het eigenlijk meteen als hij het huis binnen gaat (op de cusp staat). Er gaat iets 'knagen' op het gebied van het thema van dat huis.

Kun je dat wel?
Saturnus is in de astrologie namelijk de planeet die gaat over de stoffelijke werkelijkheid en de vormkracht. Hij laat je ervaren of iets (van binnen uit) bij je hoort of niet. 'Waar liggen je grenzen?' en 'Kun je dat wel?' zijn het soort vragen dat hij stelt. Als Saturnus dan door een bepaald huis gaat lopen, gaat hij op dat gebied vragen of het wel echt is wat je wilde. Of het echt wel is wat je voor ogen had en of het echt wel bij je past. Hij probeert je, door je moeilijkheden te geven op dat gebied, te laten ervaren wat er wel en wat er niet (meer) bij je past. Heb je van binnenuit hiervoor gekozen of had je een andere reden? Als het niet van binnenuit komt, zul je het nu moeilijk krijgen met dat thema.

Lastige ervaringen
Maar wat Saturnus eigenlijk wil, is je laten ervaren wat er écht bij je hoort vanuit je totale persoonlijkheid. En dat lukt vaak alleen maar vanuit lastige ervaringen. Heb je vanuit je innerlijk voor iets gekozen, dan kun je daar, ook in lastige tijden, nog wel de energie voor opbrengen. Maar als het om een ander reden was (zekerheid bijvoorbeeld), wordt dat nu dus lastig. Saturnus wil ook dat je je eigen regels en normen en je eigen waarden volgt. Zodat je je eigen ruggengraat kunt versterken. Als je dat ook daadwerkelijk doet, ben je niet meer afhankelijk van dingen buiten je, maar dan ervaar je zekerheid van binnenuit.

Kun je nog spelen?
Saturnus is bij mij net het 5-de huis binnen gegaan. Het 5-de huis is het huis dat gaat over spelen en het ervaren van de wereld op een open en spontane manier. Het geeft ook de energie van het innerlijke kind aan en gaat over zelfvertrouwen en de manier waarop je jezelf in de wereld neerzet, je autoriteit. De vragen die Saturnus mij de komende tijd stelt zijn de volgende: 'Kun je nog spelen?' 'Vind je de dingen die je doet, ook echt leuk?' Bijzonder weer hoe ik dat letterlijk een paar weken geleden nog dacht: 'Hoe hou ik wat ik doe, leuk voor mezelf?'

Ik weet waar mijn focus ligt de komende tijd ;-)