Wil jij op de hoogte gehouden worden als er een nieuw blog verschijnt?


Met een glimlach om mijn mond rijd ik naar huis

Ronald leest zijn tekst voor met een stem waar verbazing in doorklinkt. Om die verbazing te onderstrepen zeg ik lachend: ‘En dat schrijf je zomaar op!’ ‘Ja’, zegt hij voorzichtig, ’ik ben er beduusd van!’


Dé momenten
Dit zijn de momenten waar ik het voor doe. Dat mensen ontdekken dat ze alles eigenlijk zelf al weten. Dat ze de vraag waar ze antwoord op willen, zelf kunnen beantwoorden. Dat het dilemma waarin ze zitten oplost, door er op een andere manier mee om te gaan.


Een prachtige combinatie
Ik geef deze middag een workshop bij de tarot beroepsvereniging en combineer daar het creatief schrijven met de symbolen en beelden van de tarotkaarten. Een prachtige combinatie! De afbeeldingen van de tarot werken in op het onbewuste deel van onze psyche en zijn helend en ondersteunend. Met creatief schrijven haal je dát omhoog wat nu om aandacht vraagt. Beiden brengen je in contact met je eigen innerlijke wijsheid.


Buiten onszelf
We zijn zo gewend om raad en hulp van buiten te halen, het buiten onszelf te zoeken, dat we niet geloven dat we dat ook zelf kunnen. Uiteraard is sparren met een vriend(in) lekker om je gedachten op orde te krijgen, maar de uiteindelijke beslissing neem je altijd zelf. Want zeg nou zelf, jij weet toch ook altijd nog zelf het beste wat de goede keuze is? Dat komt omdat je alles al weet, diep van binnen.


Plakbriefjes
Als de workshop voorbij is deel ik plakbriefjes uit. De vraag is of ze willen opschrijven wat ze van de middag het meest is bijgebleven. Het verbaast me niet wat ik lees op het briefje van Ronald: ‘Een antwoord op een lopende keuze.’ Het ontroert me! Dit is precies wat ik altijd hoop te bereiken met een workshop of cursus. Met een glimlach om mijn mond rijd ik die middag naar huis.


Wil jij ook ervaren hoe je jouw innerlijke wijsheid kunt aanspreken?
Op donderdag 11 juli geef ik deze workshop opnieuw. Doe je ook mee?