Creatief Schrijven met Tarot - Ont-dek je eigen Wijsheid

Twee liefdes die samen komen! Twee al heel oude liefdes. Ik denk dat ik al net zo lang van schrijven houd als van de tarot.


Schrijven
Met penvriendinnen, in mijn dagboek, in een schoolkrant en later met mijn vriendin en vriendje. Heerlijk schrijven! Het bracht me rust. Ik kon mijn gevoel kwijt en dat zorgde ervoor dat ik weer verder kon.

Afbeeldingen
Al heel jong liep ik ook met de kaarten van Mme Lenormand op zak. Geen idee wat ik ermee moest, maar de afbeeldingen deden iets met me. Het heeft nog lang geduurd voor ik begreep waarom het me zo aantrok.

Innerlijke wijsheid
Het heeft namelijk alles te maken met de werking van het onbewuste. Ons onbewuste is het vat waarin alles verdwijnt waar we niet voor kiezen en wat we van onszelf niet zien. Maar het is ook de plek waar onze gaven en talenten liggen én de plek waar onze innerlijke wijsheid zetelt.

Inzicht
Tarot en schrijven zijn beide heel mooie manieren om bij die wijsheid te komen. De afbeeldingen ‘raken je’ op een bepaalde manier en door iets sneller te schrijven dan normaal, blijf je uit je denken en schrijf je dát waar het eigenlijk over gaat. Een mooie combi dus om op zoek te gaan naar een inzicht, een andere kijk of zelfs een oplossing voor een probleem, situatie of thema waar je tegenaan loopt.

Informatie
Je gaat aan de hand van inspirerende (schrijf)opdrachten in groepjes aan de slag met jouw eigen situatie of thema. Kennis over de tarot is niet nodig. Heb je eigen tarotkaarten, dan mag je die uiteraard meenemen. Pen en papier zijn aanwezig.


Datum: donderdagavond 19 september 2019
Tijd: 19:30 - 22:00
Locatie: Love.li-Lingerie, Gamerschestraat 22, Zaltbommel
Investering: 37,50 euro (inclusief kofiie, thee en iets lekkers)
Aanmelden: info@mirandamolenaar.nl


Ronald verbaasde zich tijdens deze workshop over de uitwerking van de oefeningen. Lees hier mijn blog.