Ode aan mijn pen en papier

Lief dagboek..... Vroeger noemde ik je zo, maar ik noemde je ook wel Renée. De naam van de hoofdpersoon in een gekoesterd boek. Het gaf me een veilig gevoel om je een naam te geven. Net of ik met iemand in gesprek was. En dat is ook precies hoe ik het nu weer ervaar. Na járen van af en aan schrijven (het lag eraan of er veel in mijn leven aan de hand was), ben je nu weer mijn dagelijkse uitlaatklep. Een oor waar ik terecht kan. Waar ik me gehoord voel en waar geen woord ooit te veel of te weinig is.


Inzicht in wie ik ben en wat ik wil
Wat kan ik veel bij je kwijt en wat ben ik blij met die momenten voor mezelf! Even niets, even tijd voor mezelf. Waardevolle tijd voor mezelf. Want na een gesprek met jou ben ik weer heel wat wijzer. Het schrijven van de teksten brengt me bij onbewuste gevoelens en gedachten die er altijd zijn. Door te schrijven en soms mezelf een bepaalde schrijfopdracht te geven, komen die gedachten en gevoelens aan de oppervlakte en kan ik er iets mee. Ze staan op papier en door mijn teksten terug te lezen krijg ik meer inzicht in wie ik ben en wat ik wil.

Een persoonlijke reis naar mijn innerlijke wijsheid
Door te schrijven komen mijn grootste wensen en dromen naar voren, maar ook mijn grootste angsten en demonen. Gelukkig ervaar ik het schrijven altijd als een persoonlijke reis naar mijn eigen innerlijke wijsheid, zodat ik zelf op papier kan onderzoeken hoe ik verder kan (en wil). Én hoe ik dat dan het beste kan doen. Jullie zijn een brug naar de wijsheid in mijn eigen onbewuste! Eigenlijk zit alles wat ik nodig heb al in me en jullie brengen me daar, zonder mopperen, steeds weer naar toe.

Om moed uit te putten
En dan heb ik het nog niet eens over de vormen van zelfexpressie die ik daardoor ervaar. Een schrijfsessie afsluiten met een elfje of een rondeel maakt dat ik alles wat ik heb ervaren kwijt kan in een nieuwe vorm. Een vorm die bij me past en laat zien wie ik ben. Er zitten ook echt juweeltjes tussen die ik dan overschrijf in een speciaal boekje. Fijn om te bewaren en om moed uit te putten in mindere tijden.

Onbetaalbaar
Maar waar ik nou écht blij van word is de mogelijkheid om via alle geschreven teksten mijn eigen proces in de gaten te houden en dan eventueel bij te sturen als dat nodig is. In-zien wat er gebeurt en dan mijn koers te veranderen zodat ik uit een patroon kan komen waar ik in verstrikt zat. De inzichten die ik daardoor krijg zijn onbetaalbaar en zou ik voor geen goud meer willen missen!

Dus bij deze bedankt dat jullie er altijd voor me zijn.

Schrijven
Geeft inzicht
Zorgt voor loskomen
Uit oude (familie) patronen
Dankbaar