Mijn 40-dagen tijd

Wat een bijzondere tijd was dat zeg!

Zoals jullie misschien wel weten, heb ik mee gedaan met de 40-dagen tijd van Christine de Vries. Via via was ik op een site gekomen waar ze haar e-book verkochten en dat boekje heb ik aangeschaft. Ik wist toen nog helemaal niet wat het in zou gaan houden, ik werd alleen maar getriggerd door de tekst van het boekje: Ruimte maken voor nieuw leven. En wat een ruimte is er gekomen!

Geen vastomlijnd plan
Maar het boekje was ook het begin van iets veel groters merk ik nu. Het was namelijk oa de bedoeling dat je elke dag in een 'dagboek' schreef. Nu doe ik dat al meer dan 35 jaar af en aan, dus dat was geen probleem, ik wist alleen niet dat het zo heel anders zou gaan dan ik gewend was.

Ook werd er over 'vasten' gesproken en hoe meer ik erover nadacht, hoe meer zin ik kreeg om te gaan minderen met internet. Ik nam me dat dus voor, maar had nog geen vastomlijnd plan. Elke vermindering was al oke dacht ik. Minder Facebook en minder appen, dat leek me al een hele klus. Ook met lezen werd gevast: ik las normaal een paar boeken tegelijk en dan ook nog door elkaar heen. In de 40-dagen tijd zou ik alleen de tijdschriften lezen die me al vanaf 2014 lagen aan te kijken vanuit een mandje, maar waar ik steeds geen tijd voor had: Mantra en Symbolon.
Ik werd gezelliger en vrolijker
Inmiddels zijn we meer dan 40 dagen verder en ik ben erg blij met deze spontane, intuïtieve actie van mezelf! Uiteraard was het minderen met internet in het begin heel lastig, maar hoe vaker ik even de Wifi van mijn telefoon af haalde, hoe meer ik er tegenop zag om de Wifi weer aan te zetten. Wat kwam er eigenlijk een hoop onzin met dat apparaat mee mijn levensruimte in. Ook het alleen maar lezen van de tijdschriften was een openbaring. Tijd hebben voor wat je leest, met aandacht lezen, ik vond het heerlijk! Ik werd gezelliger, vrolijker en voelde me een stuk beter! Ik raad het dan ook iedereen aan!


Nieuwe invulling van de dag
Waar is ruimte voor gekomen: ik zet nog steeds heel vaak mijn Wifi uit en mijn tijdschriften ga ik helemaal uit lezen voor ik weer aan een boek begin. Het heeft me niet alleen ruimte gebracht, maar ook een heel nieuwe invulling van mijn dag. Ik begin tegenwoordig met het schrijven in mijn dagboek en dat brengt veel rust. Het is namelijk niet zomaar schrijven over wat je hebt beleefd of meegemaakt, het gaat erom dat er structuur aan het schrijven gegeven wordt. Dat kan in de vorm van tijd of ruimte. Je beperkt het schrijven dus tot een paar minuten of tot een bladzijde. Ik vind het heerlijk! Zo heerlijk dat ik nu een cursus volg in het intuïtief schrijven (want dat is het eigenlijk) bij Schrijftuintje. Het heet 'Luisteren naar je pen' en zo ervaar ik het ook. Al schrijvend ontdek ik wat er in me leeft en waar mijn aandacht naar toe gaat. Er ontstaat op die manier inzicht in oude patronen.

Ik heb er dus een nieuwe passie bij. Nou ja, eigenlijk heb ik een oude passie hervonden !

Ter inspiratie :

http://www.shodo.nl

http://www.schrijftuintje.nl