Astrologische Analyse

Het blijft voor mij nog steeds heel bijzonder hoe de spiegel van de planeten perfect aangeeft wanneer het psychisch de tijd is voor iets. Waar de ontwikkeling ligt op dit moment!

Zichtbaar
Ik let niet zo erg op mijn eigen horoscoop en leef gewoon mijn leven. Ik weet inmiddels wel dat alles zijn/haar tijd heeft. Hoe leuk als je dan verteld wordt door mede astrologen tijdens een intervisie dat je zichtbaar aan het worden bent :-) Zij hebben naar de standen in mijn horoscoop gekeken en zagen dat de Zon inmiddels bijna op de Ascendant staat.


Meer dan de helft van mijn leven
De Zon loopt via de berekening van 'Men neme een dag voor een jaar' gemiddeld 1 graad per jaar door de horoscoop. Mijn Zon staat in de horoscoop op 9 graden in Kreeft (in het 11-de huis) en de cusp van het 12-de huis staat in mijn horoscoop op 25 graden Kreeft. Toen ik 16 was is de Zon dus mijn 12-de huis in gegaan (25 -9 = 16) en heeft daar tot nu gelopen. Dat is 28 jaar en dat is meer dan de helft van mijn leven tot nu toe.

'Lastig' huis
Waarom is dit nou zo interessant zul je misschien denken? Nou, het 12-de huis is in de astrologie een beetje een 'lastig' huis. Het is oa het huis van de onzichtbaarheid, van instellingen, dienstbaarheid, leugens, een roze bril op hebben, gevoeligheid en verslavingen. Maar er zit ook een hele mooie kant aan dit huis! Het is ook het huis van het spirituele, het onstoffelijke en het gevoel één te zijn met alles en iedereen om je heen. Het is ook het huis van het collectief onbewuste en de beelden die daaruit omhoog komen.

De energie die ik opzocht
Door dat huis heeft mijn Zon (mijn ego) de afgelopen 28 jaar gereisd. Is het dan nog toeval dat ik op mijn 16-de, als de Zon net dat huis binnen gaat, mijn vriendje ontmoet? Het vriendje waardoor ik te maken krijg met verslaving en leugens? Is het dan nog toeval dat ik in een instelling (ziekenhuis) ga werken om de zorg in te gaan? Is het dan nog toeval dat ik allerlei cursussen en opleidingen ga doen op het spirituele vlak zoals tarot, droomwerk en symbolische psychologie? Nee! Het is de energie die ik onbewust opzocht om ervan te kunnen leren. Om me te kunnen ont-wikkelen.

De ophaalbrug
Nu staat de Zon dus aan het eind van dat 12-de huis, bijna op de Ascendant, klaar om het 1-ste huis binnen te gaan. Het 1-ste huis is in de astrologie het huis waardoor je naar buiten komt, waardoor je jezelf laat zien. Het is als het ware de ophaalbrug naar je kasteel. Daar sta ik nu dus, op de drempel van de ophaalbrug. Ik kijk stiekem vast om een hoekje en je ziet me steeds beter. Gek hè dat er dan ineens meer mensen zich aanmelden voor een consult of dat ik gevraagd word om een workshop te geven :-) Ik heb me de afgelopen 28 jaar ontwikkeld op het gebied van het onbewuste, van symbolen en droomwerk en sta nu klaar om naar buiten te treden met alles wat ik in mijn rugzak heb zitten!

Dit soort momenten ontroert me altijd enorm omdat ik voel dat op deze momenten van inzicht het Leven door me heen wervelt en me zegt: 'Doe maar rustig aan, alles op zijn tijd'. Ik krijg daardoor steeds meer eerbied voor het Leven en voor de techniek die astrologie heet. Wat een prachtinstrument is dat toch!