Zonder elkaar zijn ze nergens

Ik zie ze ineens voor me. De Keizer en De Keizerin uit de tarot. Ik lig op de mat. Een yogales over yin en yang. Marleen legt tijdens de oefeningen het verschil uit én dat ze niet zonder elkaar kunnen. Middenin de les zit als overgang een korte visualisatie. En het beeld van het paar plopt spontaan in me op.

Lees meer

Met een glimlach om mijn mond rijd ik naar huis

Ronald leest zijn tekst voor met een stem waar verbazing in doorklinkt. Om die verbazing te onderstrepen zeg ik lachend: ‘En dat schrijf je zomaar op!’ ‘Ja’, zegt hij voorzichtig,’ik ben er beduusd van!’

Lees meer

Creatief Schrijven met Tarot - Ont-dek je eigen Wijsheid

Twee liefdes die samen komen! Twee al heel oude liefdes. Ik denk dat ik al net zo lang van schrijven houd als van de tarot.


Lees meer

Was de ontmoeting met Nout synchroniciteit?

‘Waarom doe je aan astrologie?’, werd mij pas gevraagd. Er ging meteen van alles door me heen. En toen kwam Nout naar boven. Nout, de man die mij heeft aangezet tot astrologie.

Lees meer

Schrijven tijdens de 40-dagen tijd

Op 6 maart begint de vastentijd.
Ik ben niet religieus opgevoed en zie daarom deze tijd als een manier om te onderzoeken wat er in mij wil groeien. Het begin van de lente is steeds voelbaarder en ook in ons komen nieuwe knopjes op. De vraag is alleen of je de tijd neemt om daar naar te luisteren.

Lees meer

Hoe je met dromen kunt werken

Als droomwerker wordt mij vaak gevraagd of ik naar iemands droom wil luisteren. Zo ook Mieke, zij had een jeugddroom opnieuw gedroomd en was benieuwd wat dit betekende. En waarom kwam deze droom juist nú weer langs?


Lees meer

Mercurius Retrograde

Mercurius gaat weer retrograde lopen!! Retrograde??? Wat is dat nou eigenlijk?

Lees meer

Ode aan mijn pen en papier

Lief dagboek..... Vroeger noemde ik je zo, maar ik noemde je ook wel Renée. De naam van de hoofdpersoon in een gekoesterd boek. Het gaf me een veilig gevoel om je een naam te geven. Net of ik met iemand in gesprek was.

Lees meer

Is het zó makkelijk?

"Is het zó makkelijk?"is een vraag die ik mezelf de week van de schrijfretraite regelmatig heb gesteld. En niet alleen ik, ook de andere deelneemsters waren vooral met deze vraag bezig. Nu zul je vast denken 'Waar gaat dit over?' en dat snap ik. Blijf nog even hangen want ik ga zo vertellen waarom die vraag me steeds zo bezig hield.

Lees meer

Loslaten........ Hoe doe je dat dan?

Iedereen heeft het tegenwoordig maar over loslaten.
'Laat los joh!' of 'Daar kun je toch niets aan veranderen, gewoon loslaten...'
Maar zo gewoon is dat loslaten helemaal niet.

Lees meer