Wat is verliefdheid?

Als je in aanraking komt met de psychologie van Jung wordt alles anders. Ook de liefde. Jung heeft daar namelijk een erg ontnuchterende quote over: „Verliefdheid is een aangename vorm van bewustzijnsvernauwing, waarbij complexherkenning een grote rol speelt”.

Lees meer

Hoe je met dromen kunt werken

Als droomwerker wordt mij vaak gevraagd of ik naar iemands droom wil luisteren. Zo ook Mieke, zij had een jeugddroom opnieuw gedroomd en was benieuwd wat dit betekende. En waarom kwam deze droom juist nú weer langs?


Lees meer

6 tips om de energie van Mercurius Retrograde in te zetten

'Goed voor het oude' is de leus die bij een retrograde planeet hoort. Daarom 6 tips voor jou die je helpen deze energie te benutten en er zelfs gebruik van te maken.

Lees meer

Van tobben en piekeren naar een beslissing in 3 stappen!

Een beslissing nemen is het moeilijkste dat er is! Al doen we het eigenlijk de hele dag door in het klein.

We kiezen wat we als ontbijt nemen: pap of brood. We kiezen wat we aantrekken: wel of geen jas. En we kiezen hoe we naar het werk gaan: lopend of met de fiets.

Maar met andere beslissingen (wel of niet doen, vasthouden of loslaten, gaan of blijven) hebben we het vaak een stuk moeilijker. We vragen zelfs hulp aan een ander: "Wat zou jij doen?", "Wat denk jij?". Toch doen we dan meestal niet wat die ander ons aanraadt..... Waarom eigenljk niet?


Lees meer

Mercurius Retrograde

Mercurius gaat weer retrograde lopen. Retrograde? Wat is dat nou eigenlijk?

Lees meer

Ken jij de 12 Heilige Nachten?

Elk jaar schrijf ik tussen Kerst en Driekoningen met nog meer aandacht dan normaal mijn dromen op. Waarom? Omdat deze tijd een bijzondere sfeer heeft.

Lees meer

Schrijfweek 'van Oud naar Nieuw'

De week tussen Kerst en Oud & Nieuw is een hele bijzondere week met een fijne, intieme sfeer. Een prima week om terug te kijken naar wat was én om vooruit te kijken naar wat voor je ligt.

Lees meer

"Maar jij doet dat zelf toch ook mam?"

"Maar jij doet dat zelf toch ook mam?" Ik sta meteen met mijn mond vol tanden. Ze heeft gelijk! Ik spreek haar aan op iets wat ik zelf ook doe.

Lees meer

Waarom herken ik mezelf nooit in de horoscoop van een tijdschrift?

In de horoscoop van een tijdschrift wordt alleen maar rekening gehouden met de stand van de Zon. En die stand wordt bepaald aan de hand van je geboortedatum. In de volksmond wordt dit ook wel ‘het sterrenbeeld’ genoemd. Dit is echter iets heel anders dan een persoonlijke horoscoop bij een astroloog.

Lees meer

Wat als de weg die je loopt niet de jouwe is?

“Leren van je klanten? Waar heb jij het over?” Klanten spiegelen, net als alles om ons heen, ons innerlijk. Dus ook mijn klanten spiegelen mij.

Lees meer