30 dagen Schrijf-Inspiratie

Zou het gewoon nog een keer kunnen? Ja, zou het? Ach wat! Ik ga het gewoon doen!

Lees meer

Rust in Jezelf

Wat hebben we het allemaal druk. Te druk! Heb jij ook behoefte aan rust? Doe dan mee met deze online cursus.

Lees meer

Creatief Schrijven : 3 oefeningen voor meer rust

Wat heeft iedereen het druk tegenwoordig! Jij ook? Heb jij het ook druk en heb je het idee achter alles aan te rennen? Met de onderstaande oefeningen ga je onderzoeken waarom dat zo is.

Lees meer

"Alles heeft geleid naar deze fase", zegt ze

Precies als de kerkklok luidt, gaat de bel. Alsof ze op de hoek heeft staan wachten. Janna komt binnen. ‘Heel nieuwsgierig’, zegt ze. Ja, dat ben ik ook. Ik denk even terug aan de voorbereidingen van de afgelopen week.

Lees meer

Zonder elkaar zijn ze nergens

Ik zie ze ineens voor me. De Keizer en De Keizerin uit de tarot. Ik lig op de mat. Een yogales over yin en yang. Marleen legt tijdens de oefeningen het verschil uit én dat ze niet zonder elkaar kunnen. Middenin de les zit als overgang een korte visualisatie. En het beeld van het paar plopt spontaan in me op.

Lees meer

Met een glimlach om mijn mond rijd ik naar huis

Ronald leest zijn tekst voor met een stem waar verbazing in doorklinkt. Om die verbazing te onderstrepen zeg ik lachend: ‘En dat schrijf je zomaar op!’ ‘Ja’, zegt hij voorzichtig,’ik ben er beduusd van!’

Lees meer

Creatief Schrijven met Tarot - Ont-dek je eigen Wijsheid

Twee liefdes die samen komen! Twee al heel oude liefdes. Ik denk dat ik al net zo lang van schrijven houd als van de tarot.


Lees meer

Was de ontmoeting met Nout synchroniciteit?

‘Waarom doe je aan astrologie?’, werd mij pas gevraagd. Er ging meteen van alles door me heen. En toen kwam Nout naar boven. Nout, de man die mij heeft aangezet tot astrologie.

Lees meer

Schrijven tijdens de 40-dagen tijd

Op 6 maart begint de vastentijd.
Ik ben niet religieus opgevoed en zie daarom deze tijd als een manier om te onderzoeken wat er in mij wil groeien. Het begin van de lente is steeds voelbaarder en ook in ons komen nieuwe knopjes op. De vraag is alleen of je de tijd neemt om daar naar te luisteren.

Lees meer

Hoe je met dromen kunt werken

Als droomwerker wordt mij vaak gevraagd of ik naar iemands droom wil luisteren. Zo ook Mieke, zij had een jeugddroom opnieuw gedroomd en was benieuwd wat dit betekende. En waarom kwam deze droom juist nĂș weer langs?


Lees meer