Wil jij op de hoogte gehouden worden als er een nieuw blog verschijnt?


Wat houdt mij nou precies tegen om te bloggen?

Wat voelt dat fijn! Dat mensen op mijn blog lijst willen. Dat mensen dat willen lezen.

Dat maakt dat ik meteen zin krijg om te schrijven, dat mijn blokkade weg smelt als sneeuw voor de zon.

Lees meer

Schrijfweek 'van Oud naar Nieuw'

De week tussen Kerst en Oud & Nieuw is een hele bijzondere week met een fijne, intieme sfeer. Een prima week om terug te kijken naar wat was én om vooruit te kijken naar wat voor je ligt. Schrijf je ook mee?

Lees meer

Drie gratis schrijfoefeningen voor meer rust

Wat heeft iedereen het druk tegenwoordig! Jij ook? Heb jij het ook druk en heb je het idee achter alles aan te rennen? Met de onderstaande schrijfoefeningen ga je onderzoeken waarom dat zo is.

Lees meer

Herken jij jezelf in de elementen uit de astrologie? Het is de bril waardoor je naar de wereld kijkt.

Vind jij het ook zo fijn om jezelf te herkennen? Na het lezen van dit blog weet jij welk psychologisch type je bent en zet je die kennis meteen in in verschillende (alledaagse) situaties.

Lees meer

In 5 stappen met je droom aan het werk

Denk jij dat dromen bedrog zijn? Of denk jij dat er wel wat in zit? Met deze 5 simpele stappen maak je een start om door het werken met je dromen je gedrag te veranderen.

Lees meer

Wat zijn de 5 grootste misvattingen over astrologie?

Als psychologisch astroloog loop ik heel vaak tegen misverstanden aan als iemand zijn of haar horoscoop wil laten ’trekken’. Er hangt toch een bepaalde sfeer om het woord astrologie heen.

Zo zou ik achter een glazen bol zitten met mijn geitenwollen sokken aan. En `s nachts tijdens Volle Maan, al vliegend op mijn bezem, bekijk ik ‘hoe de sterren staan’.

Ik maak nu een grapje, dat begrijp je hopelijk wel. Maar zulke dingen hoor ik heel vaak. Daarom wil ik je in dit blog graag meenemen in mijn wereld en je uitleggen hoe het wèl zit. Lees je mee?

Lees meer

Is astrologie zweverig?

Is het zweverig wat je doet? Regelmatig krijg ik deze vraag. Nee, astrologie is helemaal niet zweverig. Maar goed, wat versta je daaronder? Laat ik uitleggen hoe ik het zie, wat ik doe en wat je eraan hebt, dan kun je daarna zelf oordelen.

Lees meer

"Alles heeft geleid naar deze fase", zegt ze

Precies als de kerkklok luidt, gaat de bel. Alsof ze op de hoek heeft staan wachten. Janna komt binnen. ‘Heel nieuwsgierig’, zegt ze. Ja, dat ben ik ook. Ik denk even terug aan de voorbereidingen van de afgelopen week.

Lees meer

Nieuwe Maan, wat kun je ermee?

"Wat is de reden om daar niets over te posten?", vraagt ze me. Ze wil samen met mij iets organiseren. Rondom de Nieuwe Maan. Ik merk meteen mijn reactie en spreek een bericht in.

Lees meer

Yin en yang in balans

Ik zie ze ineens voor me. De Keizer en De Keizerin uit de tarot. Ik lig op de mat. Een yogales over yin en yang. Marleen legt tijdens de oefeningen het verschil uit én dat ze niet zonder elkaar kunnen. Middenin de les zit als overgang een korte visualisatie. En het beeld van het paar plopt spontaan in me op.

Lees meer

De planeet Saturnus

Wat ik altijd doe als ik een astrologisch consult uitwerk en voorbereid, is het huis bekijken waar de planeet Saturnus in transit doorheen loopt. Saturnus 'door' een huis geeft namelijk specifieke uitwerkingen en dat wel twee, soms drie jaar lang. Je merkt het eigenlijk meteen als hij het huis binnen gaat (op de cusp staat). Er gaat iets 'knagen' op het gebied van het thema van dat huis.

Lees meer

Loslaten........ Hoe doe je dat dan?

Iedereen heeft het tegenwoordig maar over loslaten. 'Laat los joh!' of 'Daar kun je toch niets aan veranderen, gewoon loslaten...'
Maar zo gewoon is dat loslaten helemaal niet.

Lees meer

Wat is verliefdheid?

Als je in aanraking komt met de psychologie van Jung wordt alles anders. Ook de liefde. Jung heeft daar namelijk een erg ontnuchterende quote over: „Verliefdheid is een aangename vorm van bewustzijnsvernauwing, waarbij complexherkenning een grote rol speelt”.

Lees meer

Hoe je met dromen kunt werken

Als droomwerker wordt mij vaak gevraagd of ik naar iemands droom wil luisteren. Zo ook Mieke, zij had een jeugddroom opnieuw gedroomd en was benieuwd wat dit betekende. En waarom kwam deze droom juist nú weer langs?


Lees meer

6 tips om de energie van Mercurius Retrograde in te zetten

'Goed voor het oude' is de leus die bij een retrograde planeet hoort. Daarom 6 tips voor jou die je helpen deze energie te benutten en er zelfs gebruik van te maken.

Lees meer

Van tobben en piekeren naar een beslissing in 3 stappen!

Een beslissing nemen is het moeilijkste dat er is! Al doen we het eigenlijk de hele dag door in het klein.

We kiezen wat we als ontbijt nemen: pap of brood. We kiezen wat we aantrekken: wel of geen jas. En we kiezen hoe we naar het werk gaan: lopend of met de fiets.

Maar met andere beslissingen (wel of niet doen, vasthouden of loslaten, gaan of blijven) hebben we het vaak een stuk moeilijker. We vragen zelfs hulp aan een ander: "Wat zou jij doen?", "Wat denk jij?". Toch doen we dan meestal niet wat die ander ons aanraadt..... Waarom eigenljk niet?


Lees meer

Mercurius Retrograde

Mercurius gaat weer retrograde lopen. Retrograde? Wat is dat nou eigenlijk?

Lees meer

De 12 Heilige Nachten

Elk jaar schrijf ik tussen Kerst en Driekoningen met nog meer aandacht dan normaal mijn dromen op. Waarom? Omdat deze tijd een bijzondere sfeer heeft.

Lees meer

"Maar jij doet dat zelf toch ook mam?"

"Maar jij doet dat zelf toch ook mam?" Ik sta meteen met mijn mond vol tanden. Ze heeft gelijk! Ik spreek haar aan op iets wat ik zelf ook doe.

Lees meer

Waarom herken ik mezelf nooit in de horoscoop van een tijdschrift?

In de horoscoop van een tijdschrift wordt alleen maar rekening gehouden met de stand van de Zon. En die stand wordt bepaald aan de hand van je geboortedatum. In de volksmond wordt dit ook wel ‘het sterrenbeeld’ genoemd. Dit is echter iets heel anders dan een persoonlijke horoscoop bij een astroloog.

Lees meer

Wat als de weg die je loopt niet de jouwe is?

“Leren van je klanten? Waar heb jij het over?” Klanten spiegelen, net als alles om ons heen, ons innerlijk. Dus ook mijn klanten spiegelen mij.

Lees meer

En toen lag ik in het ziekenhuis!

Oh jee ik mis wat onder mijn voet. Het voelt heel naar. Mijn man komt de gang in nadat hij mij heeft horen roepen. Ik sta met mijn platte voet op de grond nadat ik de laatste trede van de trap heb gemist.

Lees meer

Wat gebeurt er aan de hemel? Deel 3

Dat wat aan de hemel gebeurt, kun je rondom horoscopen zetten om te kijken wat er geraakt wordt. In de mundane astrologie zet je de planeten dan om de horoscoop van landen.

Lees meer

Wat gebeurt er aan de hemel? Deel 2

Zoals ik afgelopen week vertelde, staan er op dit moment vier planeten in Steenbok. En die planeten lopen allemaal (langzaam) verder en gaan elkaar binnenkort raken.

Lees meer

Wat gebeurt er aan de hemel?

Deze vraag wordt mij veel gesteld.
En hij houdt mij ook bezig.

Lees meer

Met een glimlach om mijn mond rijd ik naar huis

Ronald leest zijn tekst voor met een stem waar verbazing in doorklinkt. Om die verbazing te onderstrepen zeg ik lachend: ‘En dat schrijf je zomaar op!’ ‘Ja’, zegt hij voorzichtig,’ik ben er beduusd van!’

Lees meer

Was de ontmoeting met Nout synchroniciteit?

‘Waarom doe je aan astrologie?’, werd mij pas gevraagd. Er ging meteen van alles door me heen. En toen kwam Nout naar boven. Nout, de man die mij heeft aangezet tot astrologie.

Lees meer

Wat betekent schrijven voor jou?

Voor mij is het net of ik met iemand in gesprek ben. Na jaren van af en aan schrijven (het lag eraan of er veel in mijn leven aan de hand was), schrijf ik nu dagelijks. Het is een oor waar ik terecht kan. Een plek waar ik me gehoord voel en waar geen woord ooit te veel of te weinig is.

Lees meer

Is het zó makkelijk?

"Is het zó makkelijk?" is een vraag die ik mezelf de week van de schrijfretraite regelmatig heb gesteld. En niet alleen ik, ook de andere deelneemsters waren vooral met deze vraag bezig. Nu zul je vast denken 'Waar gaat dit over?' en dat snap ik. Blijf nog even hangen want ik ga zo vertellen waarom die vraag me steeds zo bezig hield.

Lees meer

Wat doe ik nou eigenlijk ? Deel 1

Wat ik precies doe ?
Tja, waar moet ik beginnen :-)

Laat ik beginnen met waar het allemaal mee begon: Astrologie!

Lees meer

Wat doe ik nou eigenlijk ? Deel 2

Wat vind ik het eigenlijk leuk om te vertellen wat ik doe :-)

Vandaag had ik bedacht iets te vertellen over tarot. Wat is dat nou precies en wat doe ik ermee ?

Lees meer

Wat doe ik nou eigenlijk ? Deel 3

We hebben astrologie en tarot in de vorige delen al gehad, dus blijft het werken met dromen over :-)

Lees meer