Wil jij op de hoogte gehouden worden als er een nieuw blog verschijnt?

Wat betekent schrijven voor jou?

Voor mij is het net of ik met iemand in gesprek ben. Na jaren van af en aan schrijven (het lag eraan of er veel in mijn leven aan de hand was), schrijf ik nu dagelijks. Het is een oor waar ik terecht kan. Een plek waar ik me gehoord voel en waar geen woord ooit te veel of te weinig is.


Inzicht in wie ik ben en wat ik wil

Wat kan ik veel kwijt en wat ben ik blij met die momenten voor mezelf. Even niets, even tijd voor mezelf. Waardevolle tijd voor mezelf.

Want na een gesprek met het papier ben ik weer heel wat wijzer. Het schrijven van de teksten brengt me bij onbewuste gevoelens en gedachten die er altijd zijn. Door mezelf een gerichte schrijfopdracht te geven, komen die gedachten en gevoelens aan de oppervlakte en kan ik er iets mee. Ze staan op papier.

Door daarna mijn teksten terug te lezen krijg ik meer inzicht in wie ik ben, wat ik wil en wat ik nodig heb.Een persoonlijke reis naar mijn innerlijke wijsheid

Door te schrijven komen mijn grootste wensen en dromen naar voren, maar ook mijn grootste angsten en demonen.

Gelukkig ervaar ik het schrijven altijd als een persoonlijke reis naar mijn eigen innerlijke wijsheid. Zo kan ik zelf op papier onderzoeken hoe ik verder kan (en wil). Én hoe ik dat dan het beste kan doen. Mijn pen en papier zijn een brug naar de wijsheid in mijn eigen onbewuste.

Eigenlijk zit alles wat ik nodig heb al in me en via het papier kom ik daar steeds weer.Om moed uit te putten

En dan heb ik het nog niet eens over de vormen van zelfexpressie die ik daardoor ervaar. Een schrijfsessie afsluiten met een elfje of een rondeel maakt dat ik alles wat ik heb ervaren kwijt kan in een nieuwe vorm.

Een vorm die bij me past en laat zien wie ik ben. Er zitten ook echt juweeltjes tussen die ik overschrijf in een speciaal boekje. Fijn om te bewaren en om moed uit te putten in roerige tijden.Onbetaalbaar
Maar waar ik nou écht blij van word is de mogelijkheid om via alle geschreven teksten mijn eigen proces in de gaten te houden en dan eventueel bij te sturen als dat nodig is.

In-zien wat er gebeurt en dan mijn koers te veranderen zodat ik uit een patroon kan komen waar ik in verstrikt zat. De inzichten die ik daardoor krijg zijn onbetaalbaar en zou ik voor geen goud meer willen missen!

Dus ik ben heel blij dat mijn pen en het papier er altijd voor me zijn.

Schrijven
Geeft inzicht
Zorgt voor loskomen
Uit oude (familie) patronen
Dankbaar


16-11-2018