Wil jij op de hoogte gehouden worden als er een nieuw blog verschijnt?

 

Waarom herken ik mezelf nooit in de horoscoop van een tijdschrift?

 

 

Dit is een van de meest gestelde vragen die ik krijg, dus ik vertel je er heel graag meer over.

 

 

De stand van de Zon oftewel sterrenbeeld
In de horoscoop van een tijdschrift wordt alleen maar rekening gehouden met de stand van de Zon. En die stand wordt bepaald aan de hand van je geboortedatum. In de volksmond wordt dit ook wel ‘het sterrenbeeld’ genoemd. Dit is echter iets heel anders dan een persoonlijke horoscoop bij een astroloog.

Een professionele astroloog berekent aan de hand van de geboorteplaats en jouw exacte geboortetijd (die ik zelf altijd het liefst op de minuut wil weten) jouw persoonlijke horoscoop. In die horoscoop staan 10 planeten én alle onderlinge verbindingen die ze maken.

“Zo dan, heeft een horoscoop 10 planeten?” hoor ik je denken. Ja inderdaad! Waar je in een tijdschrift dus alleen de betekenis van de Zon in het teken vindt (‘jouw sterrenbeeld’) krijg je bij een astroloog inzicht in jouw gehele persoonlijkheid. En dat maakt astrologie tot een prachtige tool om je aan te ontwikkelen. Elke planeet staat namelijk symbool voor een stukje van jouw karakter.De horoscoop in een tijdschrift is een algemeen verhaal
Dat maakt ook dat de horoscoop in een tijdschrift een algemeen verhaal is. Het is niet persoonlijk. En dat kan natuurlijk ook helemaal niet. Hoe kan één dierenriemteken (of sterrenbeeld) voor meer dan een miljoen mensen kloppend zijn?

Stel je voor dat jouw Zon in Tweelingen staat, dan lees je, heel logisch overigens, het stukje onder het ‘sterrenbeeld’ Tweelingen. Maar als er in jouw persoonlijke horoscoop 3 planeten in het teken Kreeft staan, zul je je helemaal niet herkennen in die tekst. Het teken Kreeft heeft dan een veel grotere invloed in jouw dagelijkse leven. En die invloed vind je niet terug onder het kopje Tweelingen.

Een professionele astroloog kijkt naar de standen van alle planeten én hun verbanden en kan daardoor zien welke thema`s belangrijk zijn voor de eigenaar van die horoscoop. Dat zijn namelijk ook meteen de karakter eigenschappen die in het dagelijks leven het meest naar voren komen.  

 

 

Weer vertrouwen op je gevoel
Niet zo gek dus dat veel mensen astrologie maar onzin vinden. Gelukkig krijg ik na een duiding altijd terug dat er veel herkenning en bevestiging is en dat ik woorden geef aan wat ze voelen. Klanten durven daardoor weer (meer) te vertrouwen op hun gevoel. En laat dat nou juist mijn grootste missie zijn!


Ben je nieuwsgierig geworden naar de inhoud van een horoscoop en wat ik daarin kan zien? Lees dan mijn blog over planeten en wat zij symboliseren.