Mercurius Retrograde

Mercurius gaat weer retrograde lopen!! Retrograde??? Wat is dat nou eigenlijk?

Ja!! Wat is dat retrograde lopen nou eigenlijk? Het is lastig uit te leggen, maar ik ga toch een poging wagen en wel met een voorbeeld dat iedereen misschien wel kent. Stel je zit in de trein aan de kant van het raam te wachten tot de trein gaat rijden. Naast de trein waar jij in zit staat nog een trein. Die trein gaat al rijden en gaat dus vooruit. Nu lijkt het alsof de trein waar jij in zit achteruit gaat rijden. Dat is natuurlijk niet zo, maar zo voelt het wel.

Nou, dat is ook precies wat er gebeurt als er een planeet retrograde loopt. Die planeet loopt niet echt achteruit door de dierenriem, het lijkt voor ons alleen maar zo vanaf de aarde.

Toch heeft dat voor de energie van Mercurius wel consequenties. Mercurius gaat over onze mentale vermogens en over communicatie, handel en vervoer. Op al deze gebieden zullen we daardoor stagnatie mee kunnen maken. Dat komt niet door Mercurius zelf, maar doordat de archetypische energie waar Mercurius symbool voor staat (en die we allemaal in ons hebben), zich meer naar binnen richt. We letten niet meer zo goed op, praten soms wat meer en dwalen wat vaker af met onze gedachten.

De leus die bij een retrograde planeet hoort is: `Goed voor het oude, niet zo goed voor het nieuwe`. Wat daarmee bedoeld wordt, is dat het een tijd is om oude dingen los te laten (of de kans daarop) en even niet bezig te zijn met nieuwe dingen. Begin dus even niets nieuws, maar stort je juist op nog onafgemaakte zaken.

Door de stagnatie kan het zo zijn dat er in het verkeer meer files ontstaan of dat je een pakketje wat je besteld hebt, later ontvangt dan normaal. Dat geeft op zich niet, maar weet dat het kan gebeuren. Ook afspraken die je maakt in deze weken, kunnen afgezegd worden. Het blijkt dan toch niet uit te komen. Computers en smartphones kunnen ook hun diensten weigeren. Laat het even, het lost zich meestal vanzelf wel weer op. Kijk met het ondertekenen van contracten ed wel even goed uit. Doe dat liever niet als Mercurius retrograde loopt. Een contract is het begin van iets nieuws. Kan het echter niet anders, lees dan eerst heel goed het contract door!

Uiteraard is deze stagnatie ook wel ergens goed voor! Mercurius retrograde zorgt er namelijk ook voor dat we meer in contact kunnen komen met onszelf en dat we beter kunnen luisteren naar onze innerlijke stem. We vinden soms ineens spullen terug die we kwijt waren. Ook oude (administratieve) klusjes die nog lagen te wachten kunnen nu makkelijk afgemaakt worden en het kan zelfs zo zijn dat er mensen uit je verleden opduiken. Mogelijk kan daar ook nog wat afgerond worden. Wat een kansen!

De week voordat Mercurius retrograde gaat lopen merk je vaak meer bijzonderheden op. Dat komt doordat Mercurius in die week gaat vertragen om te kunnen omkeren. We keren dan als het ware al meer naar binnen en kunnen dan al bepaalde dingen ervaren. Hetzelfde geldt voor de week voordat Mercurius weer recht gaat lopen. Ook dan gaat hij vertragen. Deze weken noemen we de kwakkelweken.


Data 2019 :

6 t/m 28 maart (kwakkelweken: vanaf 27 februari en vanaf 21 maart)
9 juli t/m 1 augustus (kwakkelweken: vanaf 2 juli en vanaf 25 juli)
1 t/m 20 november (kwakkelweken: vanaf 25 oktober en vanaf 13 november)