Miranda Molenaar

Astrologie - Tarot - Droomwerk

Zo boven, zo beneden

Iedereen heeft wel eens gehoord van de sterrenbeelden, maar wat is nu eigenlijk astrologie ? 

Astrologie is de studie van de planeten aan de hemel in verhouding tot de gebeurtenissen op aarde. Hier komt ook de term 'zo boven, zo beneden' vandaan. Astrologie is al heel oud en gaat over het verbinden van systemen, waarbij astrologie de planeten als symbool neemt voor iets anders, voor een ander 'systeem'. Het is dus eigenlijk een symbolentaal. Je hebt bv de medische astrologie, waarbij de planeten symbool staan voor de verschillende lichaamsdelen, organen en aandoeningen. Je hebt de mundane astrologie, waarbij de planeten symbool staan voor onderdelen van een land. Venus gaat dan bv over de staatskas en de Maan geeft het volk aan.

En dan heb je de psychologische astrologie, die ik beoefen, waarbij de planeten symbool staan voor stukjes van de psyche, voor de archetypen. De planeet Mars bv staat oa voor onze daadkracht. Hij geeft aan waar we onze energie voor willen gebruiken en hoe we nee zeggen. De planeet Venus staat oa symbool voor het relateren met de mensen om je heen. Wat zoek je in een (liefdes)relatie en wat versta je onder 'houden van'? De planeten geven aan, door ze te verbinden met de tekens en de huizen in de horoscoop, hoe die drijfveren in jou(w psyche) geneigd zijn uit te werken. Astrologie gaat daarbij uit van spiegeling. De planeten spiegelen bepaalde psychische processen, ze veroorzaken ze dus niet.


Aanbod

                                                      Babyhoroscoop : via de mail

De eerste paar maanden van een mensenleven staan vooral in het teken van groeien en dat gaat het beste als je kindje zich veilig en geborgen voelt. Wat heeft je kindje nodig qua zorg ? Wanneer ervaart het geborgenheid ? Ook leuk als (kraam)kadootje !


                                                      Snuffelhoroscoop : via de mail of in een groepje

Ik vertel in het kort iets over astrologie en duid daarna (een) thema('s) uit je horoscoop. Vaak zullen dit de stand van de Ascendant, de Zon en de Maan zijn. Achteraf is er (telefonisch) contact om te kijken of alles duidelijk is. Dit is ook leuk om met een groepje (vriendinnen) te doen (zie Astro Avond hieronder)! 


                                                                             Astro Avond : in een groepje 

Zoek je een leuke invulling voor een avond (met vriendinnen) ? Op zoek naar informatie over astrologie en ook benieuwd naar je eigen horoscoop ? Dan is een Astro Avond iets voor jou !  Samen met anderen ontdekken wat dat nu precies is astrologie en dan ook nog iets over jezelf te weten komen. Dat wordt een leuke en interessante avond ! Als er genoeg aanmeldingen zijn, organiseer ik zelf een avond en op verzoek kom ik ook naar jou en je vrienden(innen) toe. Bel of mail me voor de mogelijkheden.


                                                    Astro Thema Avond : in een groepje

In 2017 geef ik tien maandelijkse Astro Thema Avonden. Op deze avonden gaan we (actief) op zoek naar de manier waarop we met het bewuste thema om (kunnen) gaan. Het zijn avonden waarbij je door (symbolische) oefeningen en astrologische duiding meer inzicht krijgt in jezelf. Voor meer informatie: http://mirandamolenaar.nl/blog/article/17868/nieuw-de-astro-thema-avond


                                                       Corrigeren van de geboortetijd : telefonisch

Als je niet zeker bent van je geboortetijd, kan ik uit een geboortehoroscoop nog steeds heel veel halen. Bij de jaarprognose is er dan altijd wel het risico dat ik er een paar maanden tot een jaar naast zit met bepaalde uitspraken. En dat zou zonde zijn van al het werk. Merk ik daarom bij het voorbereiden dat de tijd net op een grens zit, dan zal ik voorstellen om de tijd te corrigeren. Als je zelf (hobby)astroloog bent en je tijd wilt laten corrigeren, dan kan dat natuurlijk ook !


                                                                        Jaarprognose : 1 uur persoonlijk

Een jaarprognose is geen voorspelling ! Het is een prognose aan de hand van secure berekeningen in samenspraak met jouw verhaal op dit moment. Pas dan kan er een prognose gemaakt worden die de tendensen aangeeft voor de komende 12 maanden. Zit je in zwaar weer in je relatie, sta je voor een keuze of heb je een conflict op je werk en wil je weten hoe het afloopt ? Boek een jaarprognose !


                                                                          Astro-Tarot : 2 uur persoonlijk

Soms is het probleem overduidelijk en weet je precies waar het om gaat. Een duiding van dat thema uit je geboortehoroscoop kan dan helpen om er een ander licht op te laten schijnen. Daarna doen we een tarotlegging om te kijken of er vanuit de associaties en gevoelens op de beelden een andere manier van omgaan met het probleem kan ontstaan. 


                                                      Kinderhoroscoop (tot 12 jaar) : 2 uur persoonlijk

Een geboortehoroscoop voor kinderen maken, is een delicate zaak, waar ik dan ook zeer zorgvuldig mee omga. Ik maak sowieso geen horoscopen voor kinderen jonger dan 2 jaar. Dit is omdat de ouders zelf de kans moeten krijgen om hun kindje te ontdekken. Daarna bent u van harte welkom voor een duiding van de horoscoop van uw kind. Ik doe geen toekomstvoorspellingen, maar ik zal voornamelijk aangeven waar uw kind behoefte aan heeft en waar het gevoelig voor is, zodat u daarop in kan spelen.


                                                            Geboortehoroscoop : 2,5 uur persoonlijk

Een geboortehoroscoop maak je met de gegevens van de geboorte. Uit de geboortehorocoop kun je archetypische - of oerpatronen halen, patronen die zorgen dat je reageert hoe je reageert. Een karakteranalyse noemen we dat. Loop je steeds tegen hetzelfde aan of ben je gewoon nieuwsgierig ? Maak een afspraak ! 


                                    Workshop Verandering : 4-delige workshop in een groepje

Wat wil er veranderen in jouw leven ? Wil je van iets loskomen of juist iets gaan doen ? Wat wil zich laten zien ? We gaan aan het werk adhv astrologie, tarot, dromen en schrijfoefeningen. Je hoeft van geen van deze onderwerpen verstand te hebben, je bereidheid om te kijken en je inzet om aan de slag te gaan zijn genoeg ! Voor meer informatie :  mirandamolenaar.nl/blog/article/20369/workshop-verandering


                                                 Ont-wikkel-traject : 4 consulten persoonlijk

Zit je in een lastige periode waar je moeilijk uit komt ? Soms helpt het om er op verschillende manieren naar te kijken. We gaan in 4 consulten kijken wat er aan de hand is en wat er staat te springen om ont-wikkeld te worden. Dit doen we aan de hand van een geboortehoroscoop, een jaarprognose, tarot en droomwerk. 


Moeder-kind-relatie : 3 consulten persoonlijk

De moeder-kind relatie is een hele bijzondere, vandaar dat ik ook graag naar deze relatie kijk. Is er (vaak) conflict tussen jullie of loopt het stroef en wil je dat daar verandering in komt ? In deze consulten kijk ik naar de horoscopen van moeder, kind en de dynamiek tussen beiden. 


Astrologie op een feest/verjaardag : consulten van 10-15 min.

Wat vinden mensen dat leuk op een feest of partijtje, even een kleine inzage in hun karakter. Ze zijn vaak erg verbaasd als ze binnen komen en weten niet zo goed wat ervan te vinden, maar aan het eind van het feest is iedereen langs geweest ! Korte duidingen, niet te diepgaand (het blijft immers een feestje), maar wel to-the-point !


Bij afzegging van een afspraak minder dan 48 uur voor de afgesproken datum en tijd, breng ik (een deel van) de kosten in rekening. Verzetten van een afspraak, om welke reden dan ook, kan uiteraard altijd !