Wil jij op de hoogte gehouden worden als er een nieuw blog verschijnt?

Wat gebeurt er aan de hemel? Deel 3

Dat wat aan de hemel gebeurt, kun je rondom horoscopen zetten om te kijken wat er geraakt wordt. In de mundane astrologie zet je de planeten dan om de horoscoop van landen.

Pluto en Saturnus, samen de aanduider van crisis, hebben eind december Jupiter in de horoscoop van China geraakt. Jupiter is de planeet die over de economie gaat. Nou, dat voelen we wel!

De horoscoop van Nederland
Je kunt ook kijken naar de horoscoop van Nederland. Wat wordt er geraakt? Pluto raakt op dit moment de Zon in de horoscoop van Nederland. Met een sextiel. Op 19 februari kwam dit aspect 'binnen orb*'. Het is een zogenaamd 'mooi' aspect, maar zoals mijn lerares altijd zei: 'Pluto blijft Pluto'.

Dat wat verandering behoeft
Pluto gaat over dat wat verdrongen is, over wat zich aan het oog onttrekt, over dat wat verandering behoeft. Daarmee gaan vaak intense emoties gepaard. Machtsspelletjes dus op zijn slechtst (omdat de schaduwkanten verborgen worden gehouden), transformatie op het gebied van het leiderschap van ons land op zijn best (als er eerlijk gekeken wordt naar wat verandering behoeft).

De Zon in de horoscoop van een land geeft de leiding van het land aan. In ons geval dus de regering, de koning. Maar de Zon heerst ook over het derde en vierde huis van de horoscoop. Die gebieden staan dus ook onder druk. Het derde huis gaat over alle vormen van binnenlands verkeer, alles wat met nieuws en informatie te maken heeft, over onderwijs en opleidingen. Het vierde huis gaat over het land zelf, de eigenaren en de bewerkers ervan, de gewassen, het volk en de landbouw.

Pluto heerst ook over een huis en ook dat huis doet mee. Dat huis komt in het licht te staan, wordt gezien, omdat het verlicht wordt door de Zon. Het zesde huis gaat over volksgezondheid, het leger en de marine, over alle het land dienende mensen en zaken, over werknemers en werkomstandigheden in de breedste zin van het woord.

Even stil
Ik word altijd wel even stil op dit soort momenten. Hoe bijzonder dat ik dit in een horoscoop kan zien en dat het spiegelt wat er op dit moment ook echt aan de orde is.

Dat de planeten door het achtste huis lopen, zegt mij dat er onomkeerbare veranderingen aan zitten te komen. We staan daarmee aan het begin van een bijzonder intense periode. Want ik kan ook zien dat dit pas de eerste keer is dat Pluto de Zon raakt. En dat Pluto de komende tijd heen en weer blijft lopen op de Zon. Tot eind 2021.

Maar voorlopig staat Pluto tot begin juli 'binnen orb' op de Zon en zal er dus heel veel gebeuren binnen de leiding van ons land en op de genoemde gebieden. Wat dat precies gaat brengen weet ik ook niet. Ik weet wel dat er ingrijpende veranderingen dienen te komen op die genoemde gebieden. En dat we heel eerlijk moeten zijn over wat we gedaan hebben. Wat we teweeg hebben gebracht. Zo kunnen we niet verder!

'Gewoon door' willen
Ik weet ook dat de eerste keer dat er een transit langs komt, we er vaak te makkelijk over denken. Dat we het niet serieus (genoeg) nemen en dat we als het ware 'gewoon door' willen. De actie wordt pas ondernomen bij de tweede keer dat de planeet geraakt wordt. Dan wordt het serieus. En dat is in januari 2021.

Een kans
En dan komt het mooie van het aspect te voorschijn. Het aspect geeft een kans aan. Een kans die je zelf aan moet grijpen. We moeten dus onze verantwoordelijkheid nemen. En bedenken waar we (zelf) veranderingen aan kunnen brengen. Zodat we op een andere manier met elkaar om kunnen gaan. Zodat we op een andere manier met de natuur om kunnen gaan. Zodat we ons weer her-inneren wat ├ęcht belangrijk is.


* De orb is de afwijking in graden die een aspect mag hebben. In dit geval, bij transits aan de hemel, nemen we 1 graad. De Zon staat op 24*58' en Pluto stond toen op 23*58'.

Lees ook deel 1 en deel 2, die ik eerder deze week schreef over de planeten nu aan de hemel.

22-03-2020