Wees je beste Zelf


BewustRZijn - Miranda Molenaar is voortgekomen uit mijn eigen behoefte om te begrijpen waarom ik bepaalde dingen ervaar en voel. Waarom gebeurt er wat er gebeurt?Astrologie is mijn belangrijkste instrument
Ik stoei(de) zelf regelmatig met lastige emoties en voel(de) me daardoor emotioneel niet altijd veilig. Dit thema is al mijn hele leven een zoektocht. Een zoektocht die zich verdiepte toen ik moeder werd. Alles werd intenser en oude gevoelens kwamen in alle hevigheid weer terug.

Vanaf dat moment ben ik op zoek naar mijn eigen 'waarheid'. Ik nam (en neem nog steeds) deel aan verschillende opleidingen en cursussen. Om mezelf te kunnen blijven ontwikkelen en mezelf uit te dagen.

De zes jarige beroepsopleiding psychologische astrologie blijft voor mij daarin leidend. Niet alleen omdat astrologie mijn belangrijkste instrument is, maar ook omdat ik voorafgaand aan die opleiding een hele bijzondere ervaring had.

Tot die tijd werkte ik vanaf mijn opleiding tot verpleegkundige in een ziekenhuis op de afdeling cardiologie waarna ik, na wat omzwervingen, terecht kwam in een hospice.


Beperkende overtuigingen ombuigen
Toen ik door de verschillende opleidingen die ik volgde steeds beter ging begrijpen dat mijn ervaringen vast zaten aan oude gevoelens in mijn onbewuste én dat ik daaraan kon werken door met beelden aan de slag te gaan, wist ik het. Dit wilde ik andere mensen laten ervaren. Dit wilde ik delen met de wereld!

Ik wil het liefst doorgeven en uitdragen dat je écht wel van je lastige gevoelens en ervaringen af kunt komen. Dat je je beperkende overtuigingen, die onder jouw emoties zitten, kunt veranderen, kunt ombuigen.

Hoe? Door aan het werk te gaan met jouw onbewuste. Door de seintjes serieus te nemen die het je stuurt en ze niet af te doen als onzin.

Tijdens mijn jaren als verpleegkundige en in de afgelopen jaren als astrologisch-, beeldend- en schrijfcoach, heb ik gezien en zelf ervaren dat emoties een hele grote rol spelen in ons welbevinden.

Jezelf kunnen zijn, met alles wat bij jou hoort, is het belangrijkste dat er is. Omdat je dan goed in je vel zit en je je gezond en energiek voelt.


Jouw unieke pad
Als ik heerlijk alleen ben, met een horoscoop voor mijn neus die ik mag uitpluizen of als ik mag sudderen op een schrijfopdracht, ben ik op mijn best.

Ik werk intuïtief en op mijn gevoel. Ik luister naar dat wat in mij opkomt. Sudderen en lummelen zijn daarbij belangrijke tools, zodat ik mijn onbewuste de ruimte kan geven om belangrijke informatie op te laten borrelen. Daardoor werk ik in mijn eigen ritme en niet 'op de klok'.

Aanvoelen wat er bij jou speelt (vaak in combinatie met jouw horoscoop) en dat thema samen uitdiepen, zodat jij lichter en vrijer je eigen pad kunt lopen, is mijn diepgevoelde missie.

Tijdens een astrologisch consult of coachtraject focus ik me op jou. Jij hebt in die tijd mijn volledige aandacht. Alles wat er in jou leeft, mag er Zijn bij mij, mag een plekje krijgen. Zo kun jij vol nieuwe energie en met herwonnen vertrouwen in jezelf verder op jouw prachtige, unieke pad.

Nooit meer mijn aanbod en blogs mislopen? Schrijf je dan in voor mijn InspiratieMail.


Wat voelt dat fijn! Dat mensen op mijn blog lijst willen. Dat mensen dat willen lezen. Dat maakt dat ik meteen zin krijg om te schrijven, dat mijn blokkade weg smelt als sneeuw voor de zon.


De blokkade heeft dus te maken met het feit dat ik niet weet wat iemand van mijn verhaal gaat vinden, dat ik het spannend vind om dat ongevraagd te delen. 'Gaat het over ongevraagd?' komt er in me op. 'Zit het in die hoek?' Geen idee maar dat is waar ik begin. Daar zit vast iets onder.

 

 

Het gaat over toestemming

"Heb ik jou iets gevraagd?" komt meteen in me op als ik EFT toepas op het woord ongevraagd. Het gaat dus over toestemming. Jij geeft mij toestemming om te delen wat er in mij leeft en dat besef ik me pas als jij je hebt aangemeld. Op die manier komt het gevoel in mij omhoog en kan ik ermee aan de slag. Dus dankjewel! Door jouw aanmelding voor deze bloglijst ben ik weer een stukje verder. Iets met een leraar en een leerling geloof ik ....

 


Onder de angst zit een overtuiging

Maar het laat mij nu mooi zien dat er onder die angst of beperking een overtuiging zit die mij niet verder brengt. Angst is er om ons te behoeden voor gevaar en dat gevaar was er ook vast wel. In een ver verleden. Maar mijn systeem blijft nu reageren alsof de bedreiging nog steeds aanwezig is. En dat maakt dat ik rond draai in hetzelfde cirkeltje, dat ik niet verder kom. Uit angst voor wat er eens gebeurd is. In ons hoofd maken we het als kind altijd groter. We kunnen niet anders, we zijn afhankelijk van de volwassenen in ons leven en zonder hen overleven we het niet. En dat geeft angst.

 


Daarom gaan we ons aanpassen

We gaan ons verstoppen en inhouden. Tot we op een dag ontdekken dat we niet leven maar over-leven. We zitten nog steeds in het overlevingsmechanisme en zoeken verwoedt de knop om het systeem uit te zetten, maar dat lukt niet. Omdat er oud zeer onder zit en we nog steeds bang zijn dat het opnieuw gebeurt. De angst dat we het niet overleven, dat we er niet bij horen of dat we in de steek gelaten worden. Want als kind kunnen we niet veel. We zijn afhankelijk van onze ouders of verzorgers. Maar nu, als volwassene, kunnen we heel veel!

 

 

We kunnen de verantwoordelijkheid nemen
En voelen wat daar nog allemaal zit. We kunnen het kleine kind in ons erkenning geven, zodat de angst er mag zijn. En daarna magisch oplost. Zodat de overtuiging ook niet meer nodig is. En je vrijer bent, je vrijer voelt. Deze overtuigingen leven vaak onbewust in ons, zodat we eigenlijk niet precies weten waarom we de dingen doen zoals we ze doen. Daarom is het bewust maken van onze beperkende overtuigingen ook zo belangrijk. Dan kun je ermee aan de slag, dan kun je ze omzetten naar helpende, steunende overtuigingen!