Wees je beste Zelf


BewustRZijn - Miranda Molenaar is voortgekomen uit mijn eigen behoefte om te begrijpen waarom ik bepaalde dingen ervaar en voel. Waarom gebeurt er wat er gebeurt?Astrologie is mijn belangrijkste instrument
Ik stoei(de) zelf regelmatig met lastige emoties en voel(de) me daardoor emotioneel niet altijd veilig. Dit thema is al mijn hele leven een zoektocht. Een zoektocht die zich verdiepte toen ik moeder werd. Alles werd intenser en oude gevoelens kwamen in alle hevigheid weer terug.

Vanaf dat moment ben ik op zoek naar mijn eigen 'waarheid'. Ik nam (en neem nog steeds) deel aan verschillende opleidingen en cursussen. Om mezelf te kunnen blijven ontwikkelen en mezelf uit te dagen.

De zes jarige beroepsopleiding psychologische astrologie blijft voor mij daarin leidend. Niet alleen omdat astrologie mijn belangrijkste instrument is, maar ook omdat ik voorafgaand aan die opleiding een hele bijzondere ervaring had.

Tot die tijd werkte ik vanaf mijn opleiding tot verpleegkundige in een ziekenhuis op de afdeling cardiologie waarna ik, na wat omzwervingen, terecht kwam in een hospice.


Beperkende overtuigingen ombuigen
Toen ik door de verschillende opleidingen die ik volgde steeds beter ging begrijpen dat mijn ervaringen vast zaten aan oude gevoelens in mijn onbewuste én dat ik daaraan kon werken door met beelden aan de slag te gaan, wist ik het. Dit wilde ik andere mensen laten ervaren. Dit wilde ik delen met de wereld!

Ik wil het liefst doorgeven en uitdragen dat je écht wel van je lastige gevoelens en ervaringen af kunt komen. Dat je je beperkende overtuigingen, die onder jouw emoties zitten, kunt veranderen, kunt ombuigen.

Hoe? Door aan het werk te gaan met jouw onbewuste. Door de seintjes serieus te nemen die het je stuurt en ze niet af te doen als onzin.

Tijdens mijn jaren als verpleegkundige en in de afgelopen jaren als astrologisch-, beeldend- en schrijfcoach, heb ik gezien en zelf ervaren dat emoties een hele grote rol spelen in ons welbevinden.

Jezelf kunnen zijn, met alles wat bij jou hoort, is het belangrijkste dat er is. Omdat je dan goed in je vel zit en je je gezond en energiek voelt.


Jouw unieke pad
Als ik heerlijk alleen ben, met een horoscoop voor mijn neus die ik mag uitpluizen of als ik mag sudderen op een schrijfopdracht, ben ik op mijn best.

Ik werk intuïtief en op mijn gevoel. Ik luister naar dat wat in mij opkomt. Sudderen en lummelen zijn daarbij belangrijke tools, zodat ik mijn onbewuste de ruimte kan geven om belangrijke informatie op te laten borrelen. Daardoor werk ik in mijn eigen ritme en niet 'op de klok'.

Aanvoelen wat er bij jou speelt (vaak in combinatie met jouw horoscoop) en dat thema samen uitdiepen, zodat jij lichter en vrijer je eigen pad kunt lopen, is mijn diepgevoelde missie.

Tijdens een astrologisch consult of coachtraject focus ik me op jou. Jij hebt in die tijd mijn volledige aandacht. Alles wat er in jou leeft, mag er Zijn bij mij, mag een plekje krijgen. Zo kun jij vol nieuwe energie en met herwonnen vertrouwen in jezelf verder op jouw prachtige, unieke pad.

Nooit meer mijn aanbod en blogs mislopen? Schrijf je dan in voor mijn InspiratieMail.


De week tussen Kerst en Oud & Nieuw is een hele bijzondere week met een fijne, intieme sfeer. Een prima week om terug te kijken naar wat was én om vooruit te kijken naar wat voor je ligt. Schrijf je ook mee?

 

Terugkeer van het licht
December is de donkerste maand van het jaar. Met daarin de kerstdagen als symbool voor de terugkeer van het licht.

Met Oud & Nieuw knallen we het oude jaar de lucht in en vieren we het begin van een nieuw jaar.

We reflecteren over dat wat in het nieuwe jaar anders kan of mag en hebben meestal heel veel goede voornemens.


Vanuit je hart
Maar die goede voornemens komen vaak vanuit het hoofd. En mijn ervaring is dat je die voornemens niet lang volhoudt. Het zijn mentaal opgekomen 'verlangens'. Omdat het zo hoort, omdat je het zat bent of gewoon omdat je ervan overtuigd bent dat het beter voor je is.

Maar wist jij dat je iets pas echt vol kunt houden als het je 'aan het hart' ligt?


Reflecteren
Daarom is het zo fijn om schrijvend te reflecteren. Om al schrijvend te onderzoeken wat je mee wilt nemen naar volgend jaar en wat je achter je wilt laten.

Op die manier komen de nieuwe verlangens namelijk vanuit je hart. En daardoor ontvouwt zich als vanzelf de weg die je wilt gaan.

Mèt bijbehorende (nieuwe) voornemens.


Doe je ook mee?
Je krijgt zeven dagen lang, elke dag, een inspirerende schrijfopdracht. In jouw mailbox.

Zo kan je er op jouw tijd mee aan de slag. Met alleen je pen en papier binnen handbereik.

Doe je ook mee?


Hoe werkt het?
Je geeft je op via info@mirandamolenaar.nl door een mailtje te sturen met Schrijfweek 'van Oud naar Nieuw'.

Je ontvangt dan een bevestiging en half december stuur ik je een betaalverzoek. Na betaling ontvang je vanaf 26 december dagelijks een inspirerende schrijfopdracht.

 

 

Wat ik terugkreeg van deelnemers aan deze schrijfweek:
- De opdrachten waren helder en duidelijk om mijn dromen, wensen en doelen inzichtelijk te krijgen!

- Bedankt voor je geweldige schrijfweek programma. Zo mooi opgehangen aan de rituelen van deze week aan het einde van het jaar. En daarmee de diepte ingegaan. Ik vind je opbouw heel goed, en mooi hoe je het rond hebt gemaakt. Ik heb mooie cadeautjes ontdekt door het schrijven.

- Onwijs toffe schrijfweek! Ik heb er enorm van genoten om écht even stille tijd te nemen en naar binnen te keren. Het heeft mij mooie inzichten en bevestigingen opgeleverd. Écht een aanrader en voor herhaling vatbaar.

- Elk einde van het jaar kijk ik terug op het oude jaar en vooruit naar het nieuwe. Ik kan dat zelf doen, maar wordt daar veel liever bij geholpen omdat dat veel dieper gaat. Ik ben een groot fan van de Schrijfweek van Oud naar Nieuw van Miranda Molenaar. Die brengt zo veel boven. De opdrachten zijn behapbaar en trechteren steeds meer naar de essentie van wat was, is, nodig is, losgelaten mag worden, te wensen is. Van waar ik me naartoe wil ontwikkelen en wat me daarbij helpt. Zo gaaf! Echt een aanrader!

- Het is fijn om juist in deze tijd ermee bezig te zijn… even vertragen en reflecteren. En met behulp van de oefeningen kan ik net dat laagje dieper pakken. En daardoor weer met een heldere blik vooruit te kijken. Ik was er heel blij mee!

- Dankjewel voor deze fijne Schrijfweek. Het heeft me inzicht, verwondering en hulp geboden de ander (buitenwereld) meer los te kunnen laten. Je hebt m echt goed in elkaar gezet! Echt heel waardevol!

 


Nog even alles op een rijtje:
Wat: een week lang, elke dag, een inspirerende schrijfopdracht
Waar: waar jij wilt, op jouw tijd, in jouw mailbox
Wanneer: 26 december t/m 1 januari
Investering: 17 euro