Wees je beste Zelf


BewustRZijn - Miranda Molenaar is voortgekomen uit mijn eigen behoefte om te begrijpen waarom ik bepaalde dingen ervaar en voel. Waarom gebeurt er wat er gebeurt?Astrologie is mijn belangrijkste instrument
Ik stoei(de) zelf regelmatig met lastige emoties en voel(de) me daardoor emotioneel niet altijd veilig. Dit thema is al mijn hele leven een zoektocht. Een zoektocht die zich verdiepte toen ik moeder werd. Alles werd intenser en oude gevoelens kwamen in alle hevigheid weer terug.

Vanaf dat moment ben ik op zoek naar mijn eigen 'waarheid'. Ik nam (en neem nog steeds) deel aan verschillende opleidingen en cursussen. Om mezelf te kunnen blijven ontwikkelen en mezelf uit te dagen.

De zes jarige beroepsopleiding psychologische astrologie blijft voor mij daarin leidend. Niet alleen omdat astrologie mijn belangrijkste instrument is, maar ook omdat ik voorafgaand aan die opleiding een hele bijzondere ervaring had.

Tot die tijd werkte ik vanaf mijn opleiding tot verpleegkundige in een ziekenhuis op de afdeling cardiologie waarna ik, na wat omzwervingen, terecht kwam in een hospice.


Beperkende overtuigingen ombuigen
Toen ik door de verschillende opleidingen die ik volgde steeds beter ging begrijpen dat mijn ervaringen vast zaten aan oude gevoelens in mijn onbewuste én dat ik daaraan kon werken door met beelden aan de slag te gaan, wist ik het. Dit wilde ik andere mensen laten ervaren. Dit wilde ik delen met de wereld!

Ik wil het liefst doorgeven en uitdragen dat je écht wel van je lastige gevoelens en ervaringen af kunt komen. Dat je je beperkende overtuigingen, die onder jouw emoties zitten, kunt veranderen, kunt ombuigen.

Hoe? Door aan het werk te gaan met jouw onbewuste. Door de seintjes serieus te nemen die het je stuurt en ze niet af te doen als onzin.

Tijdens mijn jaren als verpleegkundige en in de afgelopen jaren als astrologisch-, beeldend- en schrijfcoach, heb ik gezien en zelf ervaren dat emoties een hele grote rol spelen in ons welbevinden.

Jezelf kunnen zijn, met alles wat bij jou hoort, is het belangrijkste dat er is. Omdat je dan goed in je vel zit en je je gezond en energiek voelt.


Jouw unieke pad
Als ik heerlijk alleen ben, met een horoscoop voor mijn neus die ik mag uitpluizen of als ik mag sudderen op een schrijfopdracht, ben ik op mijn best.

Ik werk intuïtief en op mijn gevoel. Ik luister naar dat wat in mij opkomt. Sudderen en lummelen zijn daarbij belangrijke tools, zodat ik mijn onbewuste de ruimte kan geven om belangrijke informatie op te laten borrelen. Daardoor werk ik in mijn eigen ritme en niet 'op de klok'.

Aanvoelen wat er bij jou speelt (vaak in combinatie met jouw horoscoop) en dat thema samen uitdiepen, zodat jij lichter en vrijer je eigen pad kunt lopen, is mijn diepgevoelde missie.

Tijdens een astrologisch consult of coachtraject focus ik me op jou. Jij hebt in die tijd mijn volledige aandacht. Alles wat er in jou leeft, mag er Zijn bij mij, mag een plekje krijgen. Zo kun jij vol nieuwe energie en met herwonnen vertrouwen in jezelf verder op jouw prachtige, unieke pad.

Nooit meer mijn aanbod en blogs mislopen? Schrijf je dan in voor mijn InspiratieMail.


Overtuigingen zijn gedachten en oordelen die we hebben aangenomen om ons veilig te houden. Om onszelf te beschermen. Maar ze houden ons ook waar we zijn. Dat wist ik al wel, maar nu ervaar ik het, leef ik het.


Door te werken aan mijn overtuigingen, door ze om te zetten naar helpende, steunende gedachten, verandert ook mijn kijk op de wereld. Verandert mijn realiteit. "Maar hoe werkt dat dan?", ik hoor het je denken. Dit uitleggen aan de hand van een voorbeeld zorgt er waarschijnlijk voor dat het ook voor jou meer gaat leven.


Ik ben niet belangrijk
Als kind heb ik gezien dat er meer aandacht naar mijn zus ging. Ik zeg gezien, want ik weet inmiddels dat wat ik zie niet 'de waarheid' hoeft te zijn. Maar het was op dat moment mijn waarheid. Doordat ik steeds zag dat mijn zus aandacht kreeg, heb ik een overtuiging aangenomen over mezelf: "Ik ben niet belangrijk".

Je snapt uiteraard wel dat als ik deze overtuiging heb, dat dat me niet helpt. Het is een pijnlijke en beperkende overtuiging. En dan heb ik het nog niet eens over het feit dat het niet waar is. Maar ik ga me daar wel naar gedragen. En zie het overal om me heen. Ik ervaar dan dat ik inderdaad niet belangrijk ben en die overtuiging zet zich steeds meer vast. Ik zie het bewijs immers constant om me heen.
 

 

Mijn mantra
Tijdens een EFT trainingsdag heb ik, samen met de rest van de groep, gewerkt aan deze overtuiging en ook thuis heb ik nadien elke dag EFT gedaan. "Ik ben belangrijk" werd mijn nieuwe mantra. En om mij heen gebeurde er daardoor heel veel. Mijn man benaderde me anders en mijn dochter reageerde ook anders op mij. Kortom, ik zag een nieuwe realiteit. 'Ik ben belangrijk' zag ik terug in de wereld om mij heen.

Maar hoe kan dat dan? Ik heb een heel belangrijk aspect weg gelaten: mijn gevoel. Want onder deze pijnlijke overtuiging zat uiteraard heel veel verdriet. En dat verdriet is de reden dat ik de overtuiging heb aangenomen. Want het is heel pijnlijk om te ervaren dat er geen aandacht is. En door die overtuiging aan te nemen en me daarnaar te gedragen, voelt het niet zo pijnlijk. Dacht ik.....

 

 

Constante stress
Feit is dat die emoties in mijn lichaam spanning veroorzaken, want mijn hele systeem is in de stress! Als ik niet belangrijk ben, overleef ik het misschien wel niet. Dat is namelijk de gedachte van dat kind. Het kind dat nog steeds leeft in mij. En nog steeds verdrietig is, maar een manier heeft gevonden om het niet te voelen.

 

De pijn en het verdriet heb ik tijdens die dag ontladen met EFT, want daar is het een geweldig instrument voor. Daarna kon ik de overtuiging omzetten. Daarna kon ik écht aan de slag met die nieuwe helpende overtuiging. Dat is ook de reden dat positief affirmeren alleen niet werkt. Als er namelijk een beperkende overtuiging onder zit, gaat er nooit iets veranderen. Niet op de lange termijn in ieder geval!


De nieuwe overtuiging bekrachtigen
Ik ben nog elke dag bezig om de nieuwe overtuiging te bekrachtigen. Zo wordt het steeds meer waar. Zo kan ik mezelf (weer) op de eerste plaats zetten. En mijn oude gedrag, het pleasen, dat ik zo goed ken, hoef ik niet meer in te zetten. Dat was natuurlijk om belangrijk gevonden te worden, dat was om gezien te worden. Omdat ik dacht dat ik niet belangrijk was, had ik die bevestiging nodig vanuit de buitenwereld.

De clou is echter dat ik juíst eerst mezelf mag zien, mezelf belangrijk mag vinden. Zodat de wereld om mij heen dat terug kan spiegelen. De wereld om me heen laat mij immers alleen maar zien wat mijn overtuigingen zijn.

 

 

Misschien vind je het interessant om dit bij jezelf te onderzoeken? Vraag je dan af wat er op dit moment in jouw leven speelt. En kijk dan welke overtuiging(en) daaronder zit(ten). Want dat is waar het steeds over gaat. Je kunt namelijk alleen maar dat zien waar jij van overtuigd bent.