Wil jij op de hoogte gehouden worden als er een nieuw blog verschijnt?

Nieuwe Maan, wat kun je ermee?

"Wat is de reden om daar niets over te posten?", vraagt ze me. Ze wil samen met mij iets organiseren. Rondom de Nieuwe Maan. Ik merk meteen mijn reactie en spreek een bericht in.

Ze reageert spontaan met een nieuwe vraag: "Waarom deel je daar niets over? Je hebt hele duidelijke redenen die ik volledig begrijp, maar waar ik als leek niet over nadenk. En ik ben vast niet de enige."

Langzaam aan ontstaat daardoor bij mij het idee voor deze blog waarin ik mijn 3 belangrijkste redenen deel om niets te posten over Nieuwe of Volle Maan.


1. De Volle Maan is een fase van een cyclus die elke maand weer met Nieuwe Maan begint
Je kunt de fase van de Volle Maan dus niet losmaken uit die cyclus. Ja, dat kan natuurlijk wel, maar dan is het niet persoonlijk meer.

En ik houd ervan om mijn duidingen júist heel persoonlijk te maken. Zodat de eigenaar van de horoscoop herkent wat er speelt en daarmee aan de slag kan. Om zich te ontwikkelen naar het eigen innerlijk kompas.

Toen iemand mij pas een appje stuurde met tekst over de Volle Maan en aangaf dat te herkennen, vroeg ik dus meteen wanneer ze dat precies voelde.

Wat bleek? De Maan liep in haar horoscoop door een huis dat emoties omhoog haalt en raakte daarbij ook nog een planeet in datzelfde huis. Want dát maakt de duiding persoonlijk, het huis waar die Maan doorheen loopt.


2. De Nieuwe Maan in een teken is helemaal niet persoonlijk

Het teken is algemeen en bij iedereen op de hele wereld loopt de Maan door hetzelfde teken.

Het wordt pas persoonlijk als je kijkt in welk huis van jouw persoonlijke horoscoop die Nieuwe Maan terecht komt. Dat is namelijk het gebied waarop je die maand je voeding zoekt en je wilt ontplooien.

Maar dat is natuurlijk niet in één kort verhaal uit te leggen, dat is niet algemeen te maken. Want de planeten die in dat huis staan geven mede kleur en betekenis aan die Nieuwe Maan zoals je hierboven hebt kunnen lezen. Dát maakt het juist zo persoonlijk!


3. De Nieuwe of Volle Maan is natuurlijk nooit de óórzaak van wat er IN ons gebeurt

Dat kan ook helemaal niet als bij iedereen op de hele wereld de Nieuwe Maan in hetzelfde teken staat. Dan zouden miljarden mensen elke maand met hetzelfde bezig zijn.

Wat wel gebeurt is dat we allemaal projecteren. We zien dat wat ín onszelf speelt, buiten onszelf terug. En dat doen we allemaal dagelijks. Veelal onbewust.

Een afbeelding laat aan iedereen iets anders zien. Al bekijkt iedereen hetzelfde plaatje.

Ook op de Nieuwe en Volle Maan plakken we onze innerlijke beelden. En begrijp me goed, daar is niets mis mee. Dat is juist nodig om jezelf te leren kennen. Maar benoemen dat de Maan iets veroorzaakt, dat is niet mijn ding.

Je kunt namelijk pas écht iets met die beelden en gevoelens aanvangen als je erkent dat het iets van JOU is.


Wat wil er in jou tot ontwikkeling komen?

Er is wel één cyclus met de Maan die ik heel vaak gebruik. Omdat hij zo raak is. En heel erg kan steunen als het even tegenzit of als je twijfelt wat je moet doen. Deze cyclus laat het grotere plaatje zien.

Waar de 'gewone' Maan cyclus, die we elke maand aan de hemel zien, een dag of 29 duurt, duurt deze cyclus maar liefst 29 jaar. Het is een symbolische manier van kijken waarbij één dag uit die cyclus omgezet wordt naar één jaar.

Deze cyclus geeft een (vaak onbewuste) interne ontwikkeling aan die elke 29 jaar start met de fase van de Nieuwe Maan. Daarbij is de stand in teken én huis heel belangrijk. Deze stand geeft namelijk aan wat er (in jou) tot ontwikkeling wil komen.Ben je benieuwd geworden in welke fase van de cyclus jij nu zit? Zodat je kunt meebewegen met jouw eigen innerlijke ontwikkeling? Lees dan snel verder over deze bijzondere Persoonlijke Maanfase.


27-04-2022