Wil jij op de hoogte gehouden worden als er een nieuw blog verschijnt?

De planeet Saturnus

Wat ik altijd doe als ik een astrologisch consult uitwerk en voorbereid, is het huis bekijken waar de planeet Saturnus in transit doorheen loopt. Saturnus 'door' een huis geeft namelijk specifieke uitwerkingen en dat wel twee, soms drie jaar lang. Je merkt het eigenlijk meteen als hij het huis binnen gaat (op de cusp staat). Er gaat iets 'knagen' op het gebied van het thema van dat huis.

Kun je dat wel?
Saturnus is in de astrologie de planeet die gaat over de stoffelijke werkelijkheid en de vormkracht. Hij laat je ervaren of iets (van binnen uit) bij je hoort of niet. 'Waar liggen je grenzen?' en 'Kun je dat wel?' zijn het soort vragen dat hij stelt.

Als Saturnus door een huis loopt, vraagt hij op dat gebied of het wel echt is wat je wilde. Of het echt wel is wat je voor ogen had en of het wel bij je past. Hij probeert je, door je moeilijkheden te geven op dat gebied, te laten ervaren wat er wel en wat er niet (meer) bij je past.

Heb je van binnenuit hiervoor gekozen of had je een andere reden? Als het niet van binnenuit komt, zul je het nu moeilijk krijgen met dat thema.


Lastige ervaringen

Maar wat Saturnus eigenlijk wil, is je laten ervaren wat er écht bij je hoort, vanuit je totale persoonlijkheid. En dat lukt vaak alleen maar vanuit lastige ervaringen.

Heb je vanuit je innerlijk voor iets gekozen, dan kun je daar, ook in lastige tijden, nog wel de energie voor opbrengen. Maar als het om een andere reden was (zekerheid bijvoorbeeld), wordt dat nu dus lastig.

Saturnus wil ook dat je je eigen regels volgt, je eigen waarden en normen trouw bent. Zodat je je ruggengraat kunt versterken. Als je dat ook daadwerkelijk doet, ben je niet meer afhankelijk van dingen buiten je, maar dan ervaar je die zekerheid van binnenuit.


De regels van het dagelijkse leven

Saturnus loopt bij mij al even door het 6-de huis. Dat huis gaat over werk en gezondheid. Tenminste, dat is de verkorte uitleg. Daaronder zit natuurlijk nog een heel veld van betekenis.

Het 6-de huis is het huis van het collectief bewuste, van alle regels die we met elkaar hebben opgesteld. Maar ook de regels van je lijf horen bij dit huis. Hier ga je om met de dagelijkse werkelijkheid. Je hebt regels te volgen op je werk, verantwoordelijkheden thuis én een lichaam om voor te zorgen.

De vragen die Saturnus mij de afgelopen tijd stelde waren 'Luister je wel naar de regels van je lijf?' en 'Hoe heb je je dagelijkse leven ingedeeld?'.

Ik wist dit natuurlijk vantevoren en steeds weer verbaast het mij hoezeer het klopt.

Ik ben de afgelopen jaren namelijk vooral bezig geweest met het (her)indelen van mijn dagelijkse bezigheden. Ook mijn lijf speelde af en toe op, waardoor ik ervaarde dat ik daar te weinig aandacht aan geef. Ik neem mijn lichaam vaak voor lief en ben vaak vooral in mijn hoofd bezig. Ik leer nu naar mijn lijf te luisteren.


Saturnus staat nu bijna op de cusp van het volgende huis, het 7-de huis. Dat huis gaat over het onderhouden van relaties en over samenwerken. Ik ben nu al benieuwd wat dat me gaat brengen!


31-03-2022